Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Neste års hva, sa de?

I verdens rikeste landPosted by Goddagmannokseskaft.org Wed, December 03, 2014 18:27:05

Det ble på mandag 1.12 gjort klart at årets rekefiske hadde gått over all forventning og at kvoten for 2014 var fisket opp. Noe som ble et ramaskrik i avisene og rekenæringen, som hylte høylytt opp om permitteringer i rekenæringen og butikker uten ferske norske reker å by på til publikum. Det ble med et bestemt å søke om å få «låne» litt av neste års kvote, fiske litt på rekekvoten for 2015.

Noe som ble avklart at de kunne i dag, onsdag 3.12, av fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H). Rekefiskerne får en ekstra kvote (låne litt av 2015 kvoten) på 6 tonn reker, 2 tonn reker i uken.

http://www.nrk.no/ostfold/lar-fiskerne-ta-reker-fra-neste-ars-kvote-1.12080001

Til den som måtte lure: En kvote er en restriksjon på produksjon eller bruk av ressurser eller tjenester.

En kvote er satt med et minste krav eller høyeste evne en produksjon/ressurs/tjeneste kan ha med hensyn til en bære kraftig utvikling.
I dette tilfellet er kvoten satt til det største antall tonn reker vi kan fiske i Norge i 2014 med tanke på en bærekraftig utvikling i fremtiden.

Det er kun i verdens rikeste land hvor man kan forsvare egen egoisme (fordi vi fortjener det) med å spise opp verdens ressurser under unnskyldning av å «Låne» fra neste års ressurser.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post290