Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Velkommen til det 20-århundre

Beste av januarPosted by Goddagmannokseskaft.org Sun, January 18, 2015 11:48:09

Imens resten av oss har trådd inn i det 21-århundre kan vi ønske KrF ved partileder Knut Arild Hareide inn i det 20-århundre.
Ja, det er NRK.no som komme med nyheten om at Krf omsider trår inn i det nye århundre, nå kan man kanskje si at det er hundre år etter resten av oss, men bedre sent den aldri.

Det handler om fornyelse av sin egen tror og gammel skikker som KrF ved Hareide melder om i NRK, det er den gamle Blasfemiloven som skal gjennomgås, eller i dette tilfelle omsider begraves fra KrFs side. Mens resten av oss har for lengst glemt denne obskure loven som ikke har vært praktisert på nærmere 100 år her til lands, har KrF gjennom tidene tvihold på denne loven og nekten den å dø. Men som NRK melder er denne tiden forbi og KrF ved Hareide lar denne gamle loven omsider ligge uten forslag om fornyelse i Stortinget.

http://www.nrk.no/norge/krf-gir-opp-kampen-for-blasfemiloven-1.12156342

Den siste som ble tiltalt for blasfemi i Norge var forfatteren Arnulf Øverland i 1933, etter å ha holdt foredraget Kristendommen, den tiende landeplage i Det Norske Studentersamfund. Øverland ble frikjent samme året.
Den siste som ble dømt for blasfemi i Morge var Arnfred Olsen i 1912. Olsen ble dømt for artikkelen Den store humbug.

Så med ett, 100 år etter siste tiltale mot noen for blasfemi blir loven lagt død og vi kan ønske Kristelig Folkeparti (KrF) velkommen til det 20-århundre.
Vi skal ikke se bort fra at om hundre år vil det kristne torsamfunn godta homofile ekteskap... og vi kan med et ønske de velkommen til det 21-århundre

Økseskaft


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post311