Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Sykkelparkering gir dobbelt rot

Beste av januarPosted by Goddagmannokseskaft.org Thu, January 22, 2015 21:02:31

I år skal Oslofjordens øybåter flyttes fra Vippetangen til Rådhuskaien ved siden av Nesoddbåtene.
Flyttingen har vært planlagt lenge og det er bygd et nytt anlegg på Rådhuskaien for å ta imot øybåtene og de besøkende til Oslofjordens øyer.
Det var planlagt flytting/ åpning i januar, men denne åpningen er utsatt til senere denne våren, etter som det mangler litt arbeid på kaianlegget som båtene skal legge til.

I forbindelse med nytt kaianlegg til Oslos fjordbåter har Ruter bestemt seg for å sette opp 150 sykkelplasser på kaianlegget på Rådhuskaien, til de besøkende til fjordens øyer.
Etter som det har vært et sykkelkaos på Vippetangen, tallene på antall parkerte sykler på det gamle anlegget ligger på 500 sykler på gjennomsnittet og 850 sykler på de varmeste dagene. Men til tross for disse tallene mener Ruter at de har en god dekning med 150 plasser på det nye kaianlegget.
Og det er her det hele blir fantastisk, for Ruter må nemlig leie sykkelplassene av Oslo Havn. Leieprisen for de 150 sykkelplassene Ruter har satt opp lyder på 149,500 kroner året.

Oslo Havn, sier at pengene skal gå til drift av Oslos kaianlegg og det er en helt vanlig leieavtale Ruter har inngått.
Havneloven som Oslo Havn forholder seg til sier at: Det er ikke tillatt for norske kommuner å hente penger ut av havnekassene. Pengene der skal bare brukes til havnedrift.

http://www.osloby.no/nyheter/Kommunen-ma-betale-150000-kroner-i-arlig-leie-til-seg-selv--7818146.html

Noe som kan sees som helt fantastisk, Ruter må betale 1000 kroner per plass på Oslo Havns kaianlegg for at Oslo Havn skal kunne ha ett ryddig og ordentlig kaianlegg.
Her er det ikke bare galskap med tanke på at begge selskapene hører til Oslo kommune og det er samme budsjett begge får penger fra.
Men Ruter setter opp sykkelparkering for at det skal være orden på Rådhuskaien, Oslo Havns eget anlegg, som Ruter må betale for å gjøre, Ruter kunne oversett hele problemet rundt sykkelparkering og samtidig sluppet leiekostnadene til Oslo Havn.

Økseskaft


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post313