Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Et land sneket ut bakdøren

Beste av januarPosted by Goddagmannokseskaft.org Sun, January 25, 2015 13:44:35

Det har den siste uken vært mye skriking i avisene over det mulige slaget av flytoget som går på strekningen mellom Oslo og Gardermoen.
Etter Aftenposten så er 6 av 10 nordmenn imot et salg. Avisene har hatt lange artikler med overskrifter som: NEI, til salg av Norge.

http://www.neitilsalgavnorge.no/

http://www.aftenposten.no/okonomi/Seks-av-ti-sier-nei-til-salg-av-Flytoget-7672640.html

Nå vil jeg påpeke at dette er ikke noe nytt, men det er veldig lett å rope ut nå som vi har en Blåblå regjering som er ærlig rundt hva de driver med.
Folket er imot et salg av noe vi nesten ikke eier, det er lenge siden ting som Telenor ble solgt. Statoil, vel vi hyler opp om et salg som ikke ble noe av for 40 år siden. Men det at den Rødgrønne regjeringen under Jens Stoltenberg med Helge Lund, daværende konsernsjef i Statoil, solgte store deler av Statoils drift i Norge til utlandet med kun en tanke, en tanke på eget utbytte. For 2 år siden skrek ingen opp om et salg av folkets verdier. Men er det snakk om drift av en togstrekning som vi ikke klarer å vedlikeholde, da er det før vi klarer å si «flytog» en hyling uten videre om hvor galt sittende regjering driver landet.

Hvis man nå tenker som så, er eksemplene han kommer med noe som ikke ble noe av og Telenor som vi delvis eier, så tar du feil, for hvor forsvant Statnett og Hafslund, Norske skog og all annen industri som ingen gadd å løfte en finger for når forsvant?
Det at Norsk sokkel bygges ut med plattformer fra andre siden av kloden mens god norsk industri på Vestlandet lider på grunn av dette ser det ut til at vi har glemt. Men dette var jo alt sammen under den Rødgrønne regjering, styrt av selveste Jens Stoltenberg og det var jo Arbeiderpartiet så da var det plutselig greit igjen.

Så vi skriker opp om salg av noe vi ikke vedlikeholder som kommer de færreste i Norges land til gode. Mens resten av vår industri og infrastruktur er sneket ut bakdøren gjennom aksjesalg, våre eiendeler har for lengst blitt solgt til private kamerater av Norges ledere.

Så la oss alle skrike høyt opp om salget av flytoget, mens Statens eiendomsselskap Entra eiendom selger statens eiendommer for slikk og en ingenting til sine venner. For det bekymrer oss ikke et sekund, et tap av Statens eiendommer, for da hører vi om budsjett og vedlikehold her å nå, ikke leiepriser over de neste 50 årene som vi heller burde bry oss om. Nei, vi selger unna statens eiendommer uten at en eneste en av oss sier et ord.

Men når det kommer til Norges usle flytog strekning mellom hovedstaden Oslo og Norges hovedflyplass Gardermoen, nei da bruker vi uttrykk som «Salg av velferdsstaten Norge», «Vår infrastruktur selges til utlandet». Uten at en eneste en av oss nevner at NSB har tog på samme strekning som ikke bruker så fryktelig mye lenger tid og koster utrolig mye mindre enn flytoget å ta.

Vi skrek over noe vi ikke trengte mens Entra eiendom solgte statens eiendommer for 1,375 milliarder kroner. Et salg som medfører et stort tap av penger ser vi litt mer langsiktig enn at flytog prisene kan stige med noen prosent de neste årene, når et utenlands selskap overtar driften av det.

For som Entra-konsernsjef Klaus-Anders Nysteen kommenterer til DN.no: «Ved gjennomføring av denne transaksjonen, vil vi ha kommet en lang vei mot levering på strategien vår om å selge oss ut av ikke-kjerne-eiendeler. Entra er en aktiv forvalter, og vi utnytter det konkurransedyktige transaksjonsmarkedet vi ser for øyeblikket».

Her vil jeg bare påpeke for Klaus-Anders Nysteen at eiendom er kjernevirksomheten til eiendomsselskapet Entra Eiendom, det ligger i navnet.

http://www.dn.no/nyheter/naringsliv/2015/01/22/0850/selger-seks-entraeiendommer

Men for all del, skrik opp om et salg av en togstrekning og ikke Statens eiendommer gjennom det ganske lange land vi bor i.

Økseskaft


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post314