Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Når planen er for stor

Beste av januarPosted by Goddagmannokseskaft.org Wed, January 28, 2015 20:37:24

Det meldes i VG at Plan sjef Olaf Thommessen har valgt å trekke seg fra jobben som generalsekretær fordi han følte motstanden internt i Plan ble for stor.

Oppsigelsen bekreftes av styret ved styreleder i Plan Norge, Jan Erik Korssjøen, overfor VG.

Olaf Thommessen (47) ble ansatt som generalsekretær i Plan Norge høsten 2013 av styreleder Jan E. Korssjøen.
Korssjøen uttalte den gangen at han mente Thommessen var svært riktig for jobben.
Korssjøen: «Olaf Thommessen har et ekte og sterkt engasjement for de verdiene Plan står for og det arbeidet Plan gjør for barn og deres rettigheter. Vi tror han blir flink til å formidle dette verdisynet både innad og utad, og at han vil være synlig og aktiv i samfunnsdebatten».

Mandags kveld uttalte Thommessen til VG: «Jeg gikk til jobben som generalsekretær i Plan med klare ambisjoner i sekken. I overensstemmelse med styret satte jeg i gang arbeidet med å dreie organisasjonen i en tydeligere retning mot bistand og humanitær nødhjelp for barn. Jeg må bare innse at motstanden mot denne endringen var større enn det jeg hadde forestilt meg. Det må jeg selvsagt ta konsekvensene av. Jeg velger derfor å trekke meg».

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/plan-sjef-olaf-thommessen-gikk-paa-dagen-etter-konflikt/a/23382372/#xtor=CS4-1

En kan bare undres over hva Korssjøen siktet til når han høsten 2013 uttalte at «Thommessen har et ekte og sterkt engasjement for de verdiene Plan står for og det arbeidet Plan gjør for barn og deres rettigheter».
Når vi halvannet år sener kan lese at Thommessen sier opp jobben som generalsekretær i Plan på grunn av intern motstand i Plan Norge for å jobbe med mer bistand og humanitær nødhjelp til barn.
Siden det helt tydelig ikke er riktig å drive med humanitær nødhjelp i et firma som er basert på humanitær nødhjelp, kan vi bare undres hva Plan Norges ambisjoner er... For den sak skyld, hva Plan har drevet med når de ansatte en ny generalsekretær i 2013 som skulle hjelpe de å dreie organisasjonen i en retning mot bistand og humanitær hjelp.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post317