Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Tragedie-kvote

Beste av Mars 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Wed, March 04, 2015 20:23:07

Det er NRK.no som melder om regjeringens kvote-tragedie innenfor loddefiske i Barentshavet.

Fiskere frykter invasjon av grønlandssel og kollaps i økosystemet, når regjeringen tillater fiske etter lodde i Barentshavet.
Dette er ille, sier leder i Norges kystfiskerlag Arne Pedersen og legger til: «Man løper en enorm risiko ved å fortsette loddefisket som man gjør for øyeblikket».

Pedersen blir støttet av det internasjonale havforskningrådet IECS, som kommer med advarsler om at loddebestanden er på et kritisk lavt nivå og bør ikke fiskes på.

Men regjeringa har åpnet for fisket, og statssekretær Amund Drønen Ringdal avviser at de gambler med bestanden. Noe som skjer tiltros for erfaring fra sist gang loddebestanden kollapset i 1985.
Ringdal fortsetter med å forklare oss at det finnes to ulike metoder for å måle hvor store kvotene skal være. Og mener at tiltros for advarslene er regjeringen godt innenfor hva rådene tilsier.

http://www.nrk.no/finnmark/frykter-loddefiske-gir-kollaps-i-havet-1.12240282

Lodden er en liten fisk på 20 cm som lever opptil 6 år og er en viktig kilde til mat for større fisk og dyr i Barentshavet.

Å forsyne seg fra begge ender av næringskjeden er det vi leser om her og kan takke Amund Drønen Ringdal for. Å fjerne et av de første leddene i en næringskjede er ikke annet en umåtelig dumt, uansett hvilken næringskjede eller økosystem det er snakk om.

Skipper Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post334