Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Kortsiktig bærekraft

I verdens rikeste landPosted by Goddagmannokseskaft.org Tue, March 17, 2015 18:35:02

1.12.14 ble det klart at rekefiskerne fikk lov til å fiske på neste års kvote, «låne» litt på 2015 kvoten av reker. Noe som virket som en relativt dum ide.

http://dagens.goddagmannokseskaft.org/#post291

Og da er det betenkelig at vi nå, på årets første kvote allerede kan lese om rekefiske som har gått over all forventning og at årets første kvote er fylt før påske. Noe som resulterer i at fiskerne igjen søker om å «låne» litt på neste kvote.

NRK.no har i sakens anledning vært i kontakt med direktør i Skagerakfisk Kjell-Arild Tøfte, som kommenterer saken med: «Når kvoten er tatt opp så kan man dessverre ikke fiske mer. Og slik det ligger an nå så er det en reell fare for at påskeuka inn mot påskehelgen kan være siste uke hvor du får ferske reker fra Skagerrak og Nordsjøen».

Tøft avslutter med: «Jeg skjønner at det er vanskelig å sette kvoter for fisket, men vi mener det er riktig å holde fisket i gang både for næringen og forbrukerne».

http://www.nrk.no/sorlandet/kan-bli-full-stans-i-rekefisket-1.12264249

Jeg tror kanskje Kjell-Arild Tøft, landets fiskere og forvaltningsansvarlig har godt av å få en oppfriskning på hva kvoter er og hvorfor vi har dem, før vi lar det hele gå helt ut av system.

Kvotene er satt med hensyn til en bærekraftig utvikling.

Sagt på en litt annen måte, som kanskje Kjell-Arild Tøft forstår, kvoten er satt med tanke på at det skal være reker neste år også. Men det er vel igjen pengene som bestemmer, her og nå, norsk kortsiktig bærekraft

Økseskaft
  • Comments(1)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post340