Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Ansvarsløs på toppen

Beste av April 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, April 30, 2015 17:17:48

Det er ansvarsfraskrivelse Dagbladet i dag skriver om når det kommer til det Norske forsvarets salg av marinefartøy til paramilitær aktør i Vest-Afrika.

Etter dagens høring i Stortinget kommer det frem at ingen av toppene som satt med ansvaret for salget av marinefartøyene har vært involvert i saken. De har derimot dyttet ansvaret nedover i systemet uten å lese noe som helst om salget av marinefartøyene. Fokuset har vært på å skaffe best mulig pris innenfor gjeldene lover og regler.

Verken Jonas Gahr Støre, Espen Barth Eide eller Anne-Grethe Strøm Erichsen har hørt om saken før Dagbladet avslørte den.

Samtlige av de nevnte topp-politikerne bekrefter at de har hørt om salget men trodde båtene skulle seile under britisk flagg.
Og lot seg ikke undre over at DU var med på å legge til rette for besøk fra Nigeria i oktober 2012 for å inspisere MTB-ene og KNM Horten i Bergen.
De reagerte heller ikke i mai 2013 når den norske ambassaden i Nigeria var involvert i å skaffe visum til to bankmenn fra Skye Bank PLC i Nigeria som skulle komme til Norge med penger for KNM Horten.
UD som har vært med på behandlingen av salget koblet heller ikke dette med at båtene kanskje ikke skulle til England.

Det er journalistene fra Dagbladet.no som peker på den største humoren rundt politiker toppene i saken og deres svar: «dette har jeg ikke hørt om».

http://www.dagbladet.no/2015/04/30/nyheter/utenriks/innenriks/nigeriabatene/espen_barth_eide/38928728/

Et svært dårlig svar men fra et politikers ståsted et trygt svar hvor man dytter skylden over på alle andre «dette har jeg ikke hørt om».

Økseskaft


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post358