Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Elitens bistand

Beste av Mai 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, May 26, 2015 20:15:48
I dagens utgave av Nettavisen.no kan vi lese om Norske bistandsmidler som går til korrupte ledere i andre land.
Avsløringene kommer under arangemente Oslo Freedom Forum. Det er Marc One Essangui fra Gabon som kommer med kritikken av bistandsmidlene som sendes til Afrikas rike ledere.
Siden 2007 har Marc Ona Essangui kjempet mot sitt lands korrupte regime og en kontrakt som ville gitt et kinesisk selskap, CMEC, kontroll over store gruveverdier i landet.

Som Marc ytrer bekymring over er at det Kinesiske selskapet ikke ville ta hensyn til miljø. Og peker på landest utsatte regnskog og økosystem.
Marc peker videre på bistandsmidlene som ikke har gått til landets beste, men til å bygge opp rundt eliten i landet og deres interesser, som å selge landets verdier til andre land.

Marc Ona Essangui uttaler til Nettavisen: "Det er som at statsministeren i Norge skulle gitt bort oljen i Nordsjøen til Kina".

http://www.nettavisen.no/na24/--bistandsmidler-som-sendes-til-afrika-gar-til-korrupte-tjenestemenn/3422791427.html

Så der har vi det, en bistand fra eliten til eliten.
Men hvem kan bebreide ministrene fra det Norske Storting, hva er vel bedre enn å reise til andre land med en koffert full av ikke egne penger, bli mottatt som en "gud" av vertslandet. Dele ut milliarder av bistandskroner mens man hylles som en frelser av et undertrykket folk som aldri kommer til å se en krone av bistandsmidlene man har i kofferten.

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post365