Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Tulle-tall

Beste av Juli 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Wed, July 08, 2015 18:32:02

Da har Googles egne selvkjørende biler rullet hele 2.9 millioner kilometer eller litt over 459 ganger rundt jorden. De små selvkjørende bilene har vært i trafikken i seks år med kun 14 småulykker, hvorav Googles biler ikke har vært skyldig i hendelsen.

Og i denne sammenheng er det publisert en artikkel fra University of California, Berkeley, som legger frem gode nyheter for klimaet.
Artikkelen taler for at selvkjørende biler kan kutte ned klimagassutslippet med hele 90% per kilometer.

Noe som høres for godt ut til å være sant og det er nøyaktig det det er.
For utregningene legger til grunn at de fleste selvkjørende biler blir elektriske og derfor vil erstatte vanlige forbrenningsbiler og gi en slik høy miljøgevinst.

Derav,- miljøgevinsten på utregningen forsvinner hvis samme artikkel sammenligner selvkjørende biler med vanlige elbiler eller hydrogenbiler.

http://e24.no/bil/to-kollisjoner-med-google-bilen-i-juni/23484637

Et matematisk mareritt er det Berkeley har klart å skaffe seg her, gjennom en artikkel som på mange måter er utdatert lenge før den er aktuell.

De skulle heller lagt vekt på miljøgevinsten ved at selvkjørende biler ikke går i stykker på grunn av kollisjon, som skyldes menneskelig svikt, for det er vel dette Google beviser med kun 14 mindre skader på seks år og 2.9 millioner kjørte kilometer.

Mattemann & Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post378