Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Sport først

Beste av August 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, August 27, 2015 15:35:30

Osloby.no kan i dag melde om Oslo kommune som ser på muligheten for å åpne for bygging av grusveier i vernet skog. Det er snakk om en fire meter bred grusvei gjennom Spinneren i Østmarka, som har mye gammel skog. Spinneren ble vernet under eventryskogparagrafen i Markaloven høsten 2013, fordi området «kan gi unike naturopplevelser».

Trase-planene ligger inne i «Plan for idrett og friluftsliv i Oslo 2013-2016». Og skal trolig til politiskbehandling våren 2016.

Begrunnelsen for utbygningen er å gjøre området mer tilgjengelig for barnevogner, rullestolbrukere og idrett. For som det kommer tydelig frem i artikkelen i Osloby.no er det et ønske fra idretts Norge om å bygge flere skiløyper i Oslo området. Som kommunikasjonssjef i Skiforeningen Emilie Nordskar gjør klart overfor Osloby.no er klimautfordringene som gir behov for nye tiltak for å få sneen til å ligge lenger for skisesongen. Det er behov for løyper med underlag som trenger lite sne, på gruslagte skogsveier er det lettere å pakke sneen og løypene er brukbare lenger.

http://www.osloby.no/nyheter/Vil-legge-grusvei-gjennom-vernet-skog-8139564.html

Så med det i tankene kan vi i det minste glede oss over at den selvopptatte idiotens fremmarsj ikke er over. Skiforeningen ser et kortsiktig tiltak for å øke bilbruken, forbruket med tanke på skiutstyr, kunstsne, løypemaskiner, ødeleggelse av gammel skog, rasering av skogbunn og ikke minst utsette tiltakene med tanke på problematikken rundt globaloppvarming, som er skylden i dette utbyggingens behovet. Alt dette for at noen ganske få selvopptatte mennesker skal kunne ta på seg idiotisk tøy mens de løper svette og desperate med sikkelet rendene rundt munnen i skogen i en eller annen fortvilelse over noe som resten av oss ikke forstår. For det er vel dette som er resultatet i andre enden av en 4 meter bred grusvei tilrettelagt for den selvopptatt syklist, en bølle i skogen på alt for dyrt utstyr som ikke tar hensyn til noen andre brukere eller natur, mens han rettferdiggjør seg selv og sin oppførsel med at det er sundt og bra med trening i det fri.

Turmann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post394