Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

21 i noten

I verdens rikeste landPosted by Goddagmannokseskaft.org Thu, September 17, 2015 20:29:58

I dag fra Verdens Rikeste Land kan man lese om et eventyrlig fiske av makrellstørje eller blåfinnettunfisk som den også kalles.
Det var fiskebåten «Hovden Viking» som fikk den eventyrlige fangsten på 21 makrellstørjer

De 21 makrellstørjene ble etter kapteinen Rune Hovden fanget gjennom såkalt bifangst siden de var ute og fisket etter makrell. Og siden det var bifangst, kan kaptein Rune Hovden selge fisken som anses som verdens dyreste fisk. Et enkelt eksemplar av makrellstørjen er blitt solgt for 10 millioner på det Japanske fiskemarkedet.

Makrellstørjen er en rødliste fisk, noe som gjør den til ekstremt utrydningstruet og ulovlig å fiske i Norge. Så det å fange 21 eksemplarer i en og samme omgang er uhyre sjeldent.

http://e24.no/naeringsliv/har-blitt-solgt-for-10-mill-stykket-i-tokyo-fikk-21-av-verdens-dyreste-fisk-utenfor-moerekysten/23526214

Så der har du det fra Verdens Rikeste Land, det er under en uke siden forrige eksemplaret av fisken ble fanget og solgt til en god fortjeneste i Norge.
Og det kommer ikke til å overraske oss om noen flere har slike «uhell» den kommende tiden. For hvem kan vel unngå å ha et slikt «uhell» når utfallet blir i en millionklasse-utbetaling.

Fisk havet tomt, utrydd sjøfuglen, pump opp oljen, skyt ulven og kjøp klimakvoter, så lenge Verdens Rikeste Land kan kjøre subsidiert elbil, krangle om utbygningen av motorveier og flytte tung industrien til lavkost land. Har vi, Norge, Verdens Rikeste Land gjort, etter eget syn, en god innsats for bevaring av kloden og miljøet vi lever av.

Fiskemann & Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post398