Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Uten fremgang, et svart hav

I verdens rikeste landPosted by Goddagmannokseskaft.org Sun, October 04, 2015 14:09:15

Etter en uke med mediamas om situasjonen i Syria og Ukraina hvor NATOs stolte leder Jens Stoltenberg har gått kraftig ut og kritisert Russland for deres bombing av mål i Syria, sammen med nyheten om at NATO ved USA har bombet et sykehus i Afganistan, hvor NATOs flotte rakryggete leder Jens Stoltenberg har tydd til det kjente musling trikset, holde helt tett.

Er det godt at vi denne søndagen 3. oktober kan nyte litt gammelheter, for jeg hadde løyet hadde jeg kalt dagens infoskriv om oppdrettsnæringens mørke side for nyheter.
Ja, da er det den tiden av året hvor fiskere landet over skriker opp om ødeleggelsene fiskeoppdrettsanleggene har på landets fjorder.


Denne gangen er det det mye omstridte lakselusmiddelet som er i nyhetsmediene.
Det er igjen påvist en stor sammenheng mellom reke-masse-døden langs Norges kyst og middelet som brukes mot lakselus.
Lusemiddelet som brukes mot lakselusen i oppdrettsnæringen sørger for at skallet på lusen går i stykker og på denne måten tar livet av lakselusen, kort forklart. Og ikke overaskende har dette middelet også en stor effekt på resten av skalldyrene i Norske fjorder hvor det brukes.


Så i dagens gammelheter meldes det om det samme en gang til, det er intervju med fiskere som ikke kommer med noen lyspunkter for fremtiden. Det meldes om svart hav, helt døde fjorder på grunn av nettopp nevnte tema, oppdrettsnæringens avfall.
Løsingen er som det skrives hvert år, lukkete merder eller merder som plasseres på land.


http://www.vg.no/nyheter/innenriks/fiskeri/fiskere-advarer-mot-lakselusgift-naa-rammes-rekene/a/23534716/#xtor=CS4-1


Så da gleder det meg ekstremt mye når jeg tenker på vår kjære klima- og miljøminister Tine Stundtofts flotte utspill om palmeoljenæringen, og hvordan Norge må investere i denne flotte næringen for å få en bærekraftig forvalting av regnskogen.


Så der har vi Verdens Rikeste Land, Norge, ypperste på å investere i avskogning av regnskogen som tiltak for å bevare den, siden vi skal vise vei for miljøvern gjennom ødeleggelse av engang så friske, fiskerike fjorder for at noen ganske få skal kunne tjene masse penger.


Så spørsmålet må da være: Hva har klima- og miljøminister Tine Sundtoft, NATOs stolte leder Jens Stoltenberg og strutsen tilfelles?


Hodetisandenmann & Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post401