Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

En Grønn Exit

Beste av Oktober 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Mon, October 19, 2015 19:41:54

Da er det klart, det blir Rødgrønn regjering i Oslo kommune. Det ble klart etter at plattformen for kommunesamarbeidet ble offentliggjort i dag.

Det er snakk om samarbeid mellom Arbeiderpartiet, SV og De Grønne. I plattformen ligger avgjørelser om satsning på vei, kollektivtrafikk, barnehager, eiendomsskatt og ikke minst et bilfritt sentrum innen 2019.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/kommunevalget-2015/slik-blir-de-roedgroennes-oslo/a/23545034/

Nå er ikke vi, Goddagmann & Økseskaft, imot et bilfritt sentrum innenfor ring 1 som det er snakk om.
Tvert imot er det velkomment, selv om det kan dukke opp noen utfordringer med hvem som skal få lov til å kjøre bil til og fra jobben. Hvilke beboere som kan eie bil i sentrum. Hvem har behov for bilbruk utover utrykningskjøretøy, varetransport og kollektivtransporten? Vel, veldig få, hvis du ser bort fra butikkeiere, eldre, barnefamilier, håndverkeren og taxi-næringen, men bortsett fra denne lille gruppen er det ingen som egentlig har behov for bilbruk innenfor ring 1 i Oslo.

For ja, vi gleder oss til Kongen er avbildet i avisen, på vei nedover Karl Johans gate på vei til en fin middag med familien, med bil og sjåfør parkert på slottsplassen, en vinterdag med 10 blå ute.
Eller når vårsolen titter frem, får vi statsminister Erna Solberg i sommerkjole på sparksykkel gjennom slottsparken på vei til jobb på Stortinget.

Så i det minste kan vi se en del «fallgruver» her, når det kommer til et bilfritt sentrum innenfor ring 1.
Vi kan ikke forvente at sentrums ambassader skal bli berørt av denne loven. Vi kan heller ikke vente at Kongen blir det. Så hva med våre folkevalgte, et bilde av en av partimedlemmene i partiet De Grønne i bil på vei til jobb, og de har feilet, det gjelder for Arbeiderpartiet og SV også.
Så hva med Erna Solberg og resten av Stortinget? Et bilde av Jonas Gahr Støre i bil i sentrum og han undergraver hva hans egent parti stor for.

Det kan se ut som samarbeidet mellom Ap, SV og MDG kan by på noen utfordringer i sakens anledning, hvis de ikke bevisst lager et skille i samfunnet, med seg selv på en side som en prioritert gruppe som kan bruke bil i egen by.

Søndagsbilisme & Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post404