Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Var det 2, 2,7 eller 3-4

Beste av November 2015Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, November 05, 2015 20:08:22

Da nærmer det seg klima-toppmøte i Paris.
I denne anledningen er Norges klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft ute og kommer med sitt syn på saken og hvordan vi ligger an før møte.

Hun kommer med flotte lovord om hva avtalen innebærer for de 155 landene som skal skrive under. Avtalen for de 155 landene går på et felles mål om å kutte i klimagass-utslipp, men avtalen sier ikke noe om hvordan de forskjellige landene skal nå målet.
Så det blir opp til hvert enkelt land, om de baserer kuttene på å legge ned industri, slutte med privatbil, slutte med kullkraft eller bare baserer hele sitt klimatiltak på klimakvoter.

Overfor VG gjør Tine Sundtoft det helt klart at hun ikke har noe tro på at klimamøte vil klare å bli enige om en avtale som kan begrense den globale oppvarmingen til 2 grader.
Sundtoft mener at det er mer realistisk med 2,7 grader,- som hun peker på som en viktig grense. Og at 2,7 er langt unna de virkelig store klimakrisene som kan komme på 3 og 4 grader.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/klimatrusselen/155-land-kan-stoppe-global-oppvarming-paa-2-7-grader/a/23554773/#xtor=CS4-1

Nå kan det se ut som Tine Sundtoft ikke har et snev av anelse om hva hun prater om når hun nå har bestemt seg for å flytte en grense.
Klimakrisene er ikke noe som kommer ved 3 eller 4 grader, det har alt begynt, med større stormer og mer tørke.
Generelt mer ekstremvær verden over, og det er dette Tine Sundtoft helt klart ikke forstår, vi er på 0,8 grader og her starter det.
På 1,5 grader står det verre til for oss. Periodene med tørke vil øke drastisk, stormene blir kraftigere og oftere.
Ved 2 grader blir det interessant, for på 2 grader har vi fått et nytt klima på kloden, derfor var og er 2 grader global oppvarming en «magisk» grense.
På 2,7 og nærmere 3 eller 4 grader må vi legge om måten vi lever på, da prater vi ikke lenger om flyturer, sydenturer og ta et cruise til polene for å se isbreer, da er det slutt med hvordan fete vesten velter seg i velstand.
På 2,7, 3-4 grader er det snakk om hvordan vi skal overleve, dyrker mat, finne vann og bygge hus, hvordan vi skal håndtere folkemassene som må bli nomadefolk for å overleve.

Men igjen det kan hende miljø- og klimaminister Tine Sundtoft er på lønningslistene til verdens største oljefond, som er livredde for å måtte slutte med den tingen som er årsaken til den globale krisen vi står ovenfor.
For hvor hadde Norges såkalte miljøeksperter som Tine Sundtoft vært uten velferdssamfunnet bygd på olje, uten utallige flyreiser til fjerne strøk for å se på palmeoljeplantasjer og avskoging, etterfulgt av lovnader om at oljenasjonen Norge skal gjøre sitt for en videre drift av oljeutvinning som klimatiltak.
For hvordan kan oljenasjonen Norge investere så mange millioner i palmeoljeplantasjer, og klimakvoter på andre siden av kloden, hvis vi ikke pumper opp litt olje i Nordsjøen.
En oljeutvinning som ikke bare ødelegger det globale klimaet men også Nordsjøens fiskebanker og fugleliv.

2-gradermann & Økseskaft


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post408