Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Butterfly Effect

Dagens bestePosted by Goddagmannokseskaft.org Tue, November 26, 2013 18:54:19

Ja, er det ikke den ene gledelige nyheten etter den andre så har vi i det minste tirsdag å glede oss over, vinter og kaldt, global oppvarming sa de. Kan ikke se noe til den når jeg står opp, ikke noe sne, men kaldt er det. Jaja, så er det hvit nord på, men de syter også der oppe. Hva blir det neste? Nederlenderne skal klage over at dikene deres ikke bryter når hav ikke stiger på grunn av issmelting.

Nei, Al Gore tok nok feil, det sier olje industrien.
Hmmm, kan hende Al Gore har noe fornuftig og komme med like vel folk.
Dagens gode nyhet kommer fra selveste statskanalen vår, NRK.no http://www.nrk.no/viten/istapet-fra-gronlandsisen-held-fram-1.11377954

Det hele blir lagt fem på en god måte av forfatteren av artikkelen, journalist Unni Eikeseth.

Jeg er egentlig ikke så bekymret over selve hav nivået, greit nok, så blir kanskje Oslos nye Opera en turist attraksjon for dykkere, dette er vel ikke helt av klart enda om vi skal åpne Operaen for dette, men det tar vi når den tiden kommer. Dette er et problem for kommende generasjon det.

Det som derimot bekymrer meg, som artikkelen ikke nevner med et ord, er hva dette gjør med hele økosystemet, havstrømmer, gyteplassene for fisken, Atlanterhavstorsken (hvis vi ikke har klart å utrydde den innen den tid). Selve fiske bestanden i havet er påvirket av dette systemet, varmt vann måter kaldt vann i nord. Ja, begeistringen til Olje Norge over nye muligheter for Olje når Nordpolen er isfri, vi jubler, mer olje til folket, alle skal med som AP sier så fint. Alle skal med til en døende planet leser en del av oss i artikkelen.

Så vel Unni Eikeseth, det er kanskje ikke millimeterne vi er bekymret for. Det er ikke om vi blir bunntunge, selv om det for meg åpner en helt ny tanke rekke av hva som kan gå galt med tanke på planeten vi deler med mangfoldet som bor her. For hva gjør vel en bunntung planet hvis grunnlaget for mye av vår tilværelse forsvinner?

Så takk for en god oppmuntring denne tirsdagen Unni Eikeseth, du klarte å snu en super skummel artikkel inn til noe som kan gjøre en bra avisstripe. …

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post43