Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Norge på anbud

Beste av Februar 2016Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, February 04, 2016 19:47:58

Det er NRK som melder om Statens utfasing av Norsk Jernbanedrift. I første omgang er det snakk om anbudsrunder på halvparten av de Norske togstrekningen som etter anbudsrunder kan få utenlandske aktører som operatører av Norsk tog driften.

«Vi gjør en satsing på jernbanen ved å ruste opp infrastrukturen og bedre organiseringen. En del av det er å ta i bruk konkurranse for å få et bedre tilbud til de reisende» sier samferdselsminister Kjetil Solvik-Olsen (Frp) til NRK.

http://www.nrk.no/trondelag/flere-togstrekninger-konkurranseutsettes-1.12787378

Vel, alle kan jo forstå at dette er ikke med tanke på de reisende, men med tanke på egne penger. Det dras frem en solskinns historier fra Sverige, uten at man ser på langsiktig drift i Sverige eller om det egentlig har blitt bedre for bruker, bruker som Kjetil Solvik-Olsen fremhever så fint. For hvis man ser på land med lang historie innenfor togdrift, skal man ikke se lenger en England, som har veldig stor konkurranse på tog nettet sitt, en Engelsk jernbane som er utslitt med manglende vedlikehold.

Det vår sittende regjering med Kjetil Solvik-Olsen trygt kan stole på er at det er mer interesse for et velfungerende operativt jernbanenett i Norge med en Norsk eier, enn hvis et Japansk firma skal drifte Norsk jernbane.

Mens nordmenn skriker opp om Norwegians utenlands-flåte, DNB som kutter i stillinger og politiet som fraråder folk å bruke de billigste bilpoleringsfirmaene for disse driver med sosialdumping. Tillater vi Staten å gå foran i bresjen av tiltak for sosialdumping, uten at herr og fru Norge løfter så mye som et øyenbryn i protest, når det kommer til kutt i egen velferd og salg av den Norske Stats bedrifter.

Nordmann & Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post432