Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Tilbake til start

Beste av Mai 2016Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, May 26, 2016 18:49:16

Mandag ble ledere fra 25 land enige om å prøve å stoppe IS sin fremmarsj i Libya.

Libya har vært i sterk krise siden 2011, da Vesten ledet av NATO med Jens Stoltenberg ved roret, den gang da Norges Statsminister, bestemte seg for å styrte landet regjering ledet av Muammar Gaddafi.

De 25 landene som møttes nå mandag i Wien, vil gi Sarraj-regjeringen dispensasjon fra våpenblokaden mot Libya, og vil sende våpen og trene opp regjeringsstyrker.

«Det internasjonale samfunnet må først hjelpe libyerne til å opprette sterk sentralregjering og en nasjonal hær med samlet ledelse. Dersom våpen sendes før dette, vil kaoset i Libya fortsetter» advarer Hassan Nafaa, professor i statsvitenskap ved Universitetet i Kairo.

http://www.klassekampen.no/article/20160518/ARTICLE/160519974

Hassan Nafaa har nok helt rett med hva Vesten ledet av NATO og FN bør gjøre i Libya. Men Vesten ledet av NATO med FN bør først og fremst lære av egne feil som vi gjentar så hyppig.

Men den store ironien her må være at det dette landet, Libya, trenger mest er nøyaktig hva vi fjernet i 2011, en sterk leder med en nasjonal hær som kan slå hardt ned på problemene som omringer Libya for å bedre situasjonen til landets befolkning.

Hadde det enda bare vært noen som advart oss før vi, Vesten, ledet av NATO, gikk inn i Libya og styrtet landets regjering ledet av Muammar Gaddafi som advarte oss mot nøyaktig hva vi kan høste i dag, 5 år etter at vi raserte Libya i håp om å sette Libyas befolkning fri fra krig og elendighet, frykt og undertrykkelse.

Økseskaft


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post460