Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Demokrati?

Juli, 2016Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, July 17, 2016 16:12:55

Ja, da er det under et halvt år til det gamle FM-nettet skrus av og i denne anledningen har Dagbladet gjennomført en undersøkelse som viser at 60% av befolkningen er imot stengingen av FM-nettet.


http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/tre-av-fem-imot-slukking-av-fm-nettet/3423243226.html


Det har de siste årene hvert en sterk propaganda fra Stat og statkanalen NRK om å bytte ut det gamle FM-nettet til et nytt DAB nett for radiosendinger.

Argumentasjonen til NRK, Norges Riks Kringkasting, har hele veien vært den samme: 1. Krystallklar lyd & 2. Bredere utvalg av kanaler.

Dette er vel og bra løfter dette, hadde det ikke vært for den ene lille detaljen, brukeren. Radiolytteren finner seg et par kanaler hun eller han lytter til. Jeg hørte på P3 og radio ROX90.1 på FM-nettet, med ny firmabil med Dab radio hører jeg på P3 og radio ROX90.1. Og det viser seg at alle jeg prater med som har byttet til Dab hører på de samme radiokanalene de gjorde før bytte, P4 lyttere hører på P4 med den nye radioen også.

Når det nå kommer til den krystallklare flotte lyden vi er lovet, er vel dette å bytte ned fra FM-nettet som i det minste hadde lyd. For DAB nettet er ikke fungerende der jeg bor, nå kan en si at jeg bor litt avsidesliggende til midt i Oslo sentrum, hovedstaden i Norge. I Oslo sentrum har jeg store problemer med å ha god nok dekning på DAB-nettet for å høre på P3. For du forstår det nye DAB nettet er avhengig av et vist %-vis signal for å starte radioen, og uten denne dekningen blir radioen stille. Oslos mange tuneller har null dekning, her er det “radio-pause”.


Nei, det kan virke som Staten med NRK har satset for mye penger på et nytt DAB nett til og kunne godta at det ikke blir noe av bytte til det nye nettet.

Det er dette vi kaller demokrati, en liten gruppe mennesker som bruker mengder med penger på dårlige valg som flertallet/ befolkningen ikke kan påvirke eller nyte godt av.


#laFMleve


Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post474