Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Ansvarlige Erna

Erna's lille hjørnePosted by Goddagmannokseskaft.org Mon, September 12, 2016 19:50:41

Torsdag kveld hevdet statsminister Erna Solberg (H) at regjeringen og Olje- og energidepartementet (OED) “glemte” samarbeidsavtalen fra høsten 2013 mellom regjeringen og de to støttepartiene, da de valgte å legge frem planene for oljeutvinning i Norge 29. august.


29. august ba OED oljeselskapene om å vise interesse for områder de var interessert i på norsk sokkel for oljeutvinning, problemet oppsto da det viste seg at kartene/områdene også inneholdt Lofoten, Vesterålen og Senja, områder regjeringen og støttepartiene var enige om ikke å røre.


Som E24.no dekker hadde de ansvarlige “glemt” avtalen de hadde inngått med samarbeidspartiene Venstre og KrF.

Og på fredag var statsministerens kontor raskt ute med en rettelse av torsdagens uttalelser, hvor de spesifiserte at statsminister Erna Solberg aldri hadde glemt avtalen.

“Allerede den dagen vi la frem 24. konsesjonsrunde var jeg klar på at Lofoten, Vesterålen og Senja ikke er en del av denne konsesjonsrunden, nettopp i respekt for samarbeidsavtalen. Dette ble ikke hensyntatt da Olje- og energidepartementet sendte ut invitasjonene til oljeselskapene”, skriver statsministeren i en pressemelding.


Og som det kommer tydelig frem i artikkelen hos E24.no, fraskriver statsminister Erna Solberg seg alt ansvare for hendelsen og legger all skyld over på olje- og energiminister Tord Lien (Frp).


Tord Lien påtar seg fullt ansvar for hendelsen og innrømmer at at de gjorde det med fullt overlegg.


http://e24.no/makro-og-politikk/lofoten/oljeministeren-om-lofoten-tabben-var-klar-over-hvordan-kartene-saa-ut/23790116


Bra vi har en voksen ansvarsfull statsminister som står stødig ved roret og ikke skylder på alle andre ved første utfordring.

Eller vendt nå litt…

En ting er å ta feil, en annen ting er å skylde på alle andre for bagateller.
For det er det dette er, en bagatell, det er ikke åpnet opp for olje- og gassvirksomhet i Lofoten, Vesterålen og Senja, det ble stoppet før oljeselskapene hadde jobbet med kartene så ingen skade skjedd, men sitte som øverste leder av Norge og ikke kunne ta ansvar for en slik bagatell er vel ikke akkurat det som karakteriserer en god leder?


Ansvarsmann & Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post486