Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Bare et forslag.

Oktober 2016Posted by Goddagmannokseskaft.org Mon, October 10, 2016 19:17:20

1.oktober startet årets hummer sesong, og til tross for strengere regler for hummer fiske innført i 2008 har ikke bestanden langs kysten tatt seg opp.

I 2008 ble antall teiner per person som var tillat å benytte for fangst av hummer redusert fra 20 til 10 teiner, noe som ikke har hjulpet på bestanden da det har vært en jevn økning i antall hummerfiskere.


Så nå ser Havforskningsinstituttet på en nye løsninger for å få oversikt over hvor mange hummer som blir fisket. De ser for seg en eller annen form for registrering.

Som forsker Alf Ring Kleiven ved Havforskningsinstituttet uttaler overfor NRK.no: “I motsetning til innlandsfiske der man kjøper fiskekort, finnes det ingen oversikt over hvor mye fritidsfiskerne høster fra sjøen”.


https://www.nrk.no/telemark/kontroll-av-hummerfiske-langs-kysten-1.13158044


En kan bare håpe Alf Ring Kleiven ved Havforskningsinstituttet ser humoren i egen uttalelse om fangst fra havet og hvordan man har oversikt ved innlandsfiske med fiskekort. Tror løsningen er mulig å få til, en form for registrering av fritidsfiskere som fanger fisk og skaldyr i havet, en form for saltvanns-fiskekort kanskje…


Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post497