Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Bismak av desperasjon

Oktober 2016Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, October 16, 2016 10:47:29

Det sies at Albert Einstein ble i sin tid mottatt som en rockestjerne.
Jeg kan ikke annet enn å undres hva som skjedde fra den gang og fram til i dag.
Hva gikk galt?

Vel, mye, vi innførte lover som hjelper de rike, vi lovfestet menneskerettigheter som på sitt beste er ytterst tvilsomme for folket men tar enorme hensyn til de rikeste.
Vi har forlengst glemte kunsten, vitenskapen og heltene som løftet verden frem, da prater vi ikke bare om Einstein, Newton, Davinci og Marie Curie eller Schrødinger.
Vi ler i vår tid av det fallende Romerriket med sitt Colosseum. Colosseum ble opprettholdt for å underholde folket som sultet og led, mens de rike og vellykkete badet i verdens luksus.

Nå vet jeg like godt som deg at historien er og blir gjentagende, det som aldri skulle skje blir fort gjentatt. Om det er fremveksten av høyreekstreme grupper i Europa eller fiffens avstand til menigmann i gaten kan være det samme, for historien som ikke skulle bli gjentatt er repetert. Roms Colosseum er bygd opp på ny, folket er underholdt av bloggere og skiløpere, vår tids gladiatorer.
Vi er historieløse, ser vi en ting som går bra, går vårt opptimistiske JEG inn i en eller annen vrangforestilling om at dette helt av seg selv vil vokse til himmels og forbli evig bra.

Det er med et betenkt sinn jeg må tilstå at den mest fremtidsrettede filmen jeg har sett heter Idiocracy. Den er som tittelen tilsier, idiotene overtar. Og vi tillater det.

Homosapien, det kloke mennesket, kan vise seg og ikke være så klokt som flokkdyr, men mer egnet som enkelt individ for å nå fremtiden. Som et enkelt individ har man seg selv og sine ferdigheter å stole på, som et flokkdyr blir vi late og forventer at andre "lavtstående" medlemmer av gruppen skal ofre alt for MEG.

Våre folkevalgte, tenker kun på en ting og det er seg selv. De er ikke folkevalgte, de er selvvalgte. Null for felles beste, kun meg, først meg, så meg og til slutt meg og hvis det etter dette er tid så skal jeg vurdere meg, for så kanskje folkets eller klodens beste.

Vi står på terskelen av den 24. graders globale oppvarmingsrunde.

Vi tok oss den frihet og sendte et brev til vår kjære folkevalgte statsminister Erna Solberg (Høyre) og prøvde desperat og forklare henne hva dette innebærer, åpningen nye olje- og gassfelt, hvor mange reserver vi har av olje og gass på verdensbasis for å overskyte det globale oppvarmings målet på 2 grader. Det er ikke mindre en 5 ganger det satte målet målt i Co2 gass. Det vil si at det resterende beløpet av det totale utslippet verden kan ha av klimagassen Co2 er på 600 giga tonn, det om vi skal ha et minimalt håp om å begrense den globale temperaturøkningen på planeten jorden til 2 grader celsius. Per dags dato har vi et lager av olje, gass og kull på verdensbasis som inneholder 5 ganger dette utslippet. Dette er ikke medregnet nye olje, gass- og kullfelt som enda ikke er utnyttet.

Vi fikk ikke svar av Erna Solberg personlig men av hennes rådgiverer i Klima- og miljødepartementet.

Kort fortalt var det ikke mindre enn nedslående, vi skal pumpe opp resten av olje og gassen vi kan komme over på en vel formulert forvaltningsplan basert på en langsiktig økonomisk ødeleggelse av planeten jorden.

Målet om 2 grader eller var det 24 grader relativ global opppvarming, hvem husker og hvem brydde seg?
Vel, jeg bryr meg.

Så jeg vet ikke hva som er mest tragisk. Albert Einsteins udødelig ord eller historien om idioten som fikk all makt servert på et sølvfat.

Under Romerriket var folket utsultet men underholdt av de flotte gladiatorene på Colosseum. Den Franske revolusjon, hvor dronningen Marie Antoniette uttalte overfor det sultende folket, hvis de fattige ikke har råd til brød, så kan de vel spise kake.

Og ja, det er en forskjell fra fortidens Romerriket til dagens situasjon, vel folket i vår tid er underholdt av voksne menn med grønne knær som jager etter hverandre for å felle en rund ball. Ja, vi har kunnskapen og teknologi for å komme oss til månen, måle PH-verdien i verdenshavene for å bygge de beste plattformer i nordishavet for å hente opp enda mer Co2 gass. Det skal avgjøres hvem som har rett til denne oljen under den 24. globale oppvarmingsrunde, fastsatt av den samme regjering som vinteren 2015 stolt deltok under Parismøte som den gang for 1. helet år siden fastsatte målet om å begrense den globale oppvarming til 1,5 grader celsius. Paris-avtalen er og ble aldri undertegnet, så den er enda ikke gjeldene, selv om folket fikk det servert som en selvfølgelighet at denne ble vedtatt.

Og om fremtiden bringer en ny adel som på ny skal stå trygt, se ned på det druknende folket som et resultat av dagens besatte brenning av fossilt brensel for at fremtidens arvinger av olje og gass næringen skal kunne kjøpe en trygg yacth og stå på, er fremtiden og fortelle og meg.

Her er og blir det en gigant forskjell på den franske revolusjon og fremtidens verdens revolusjon. Man kan alltids halshugge adelen, men landet man lever av vil stå under vann, jorden man engang dyrket på vil være forurenset og ja, verdenshavene er ødelagte, dette er den store forskjellen, før for eksempel etter den franske revolusjon kunne folket ta tilbake landet for å dyrke mat.

Vi står overfor verdens største globale krise, å det ser ut til at ingen engang bryr seg. Var det 24 graders global oppvarming eller konsesjonsrunde vi ble enige om i Paris?

Det neste store olje eventyret er sagt at befinner seg i Barentshavet. Det er synd dette ikke er et menneske eventyr.

Men hva kan man forvente med en statsminister som er mer opptatt av Candycrush og PokemonGO en fremtiden?

Neandertalermann & Øksesliper

#24konsesjonsrunde
#2grader
#globaloppvarming
#ErnaSolberg
#Co2
#Statoil
#Barentshavet

http://www.dagbladet.no/nyheter/olje-kan-bli-et-eventyr-i-barentshavet/63963917

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post500