Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Kaste Co2 i glasshus

November 2016Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, November 10, 2016 18:06:09

Mens Norge skriker opp om Amerikas neste president Donald Trumps syn på klima, miljø og hans løfter om å reforhandle/kansellere Paris-avtalen, kan et av Danmarks største energiselskap melde at de vil fase ut all olje og gass i egenproduksjon som et tiltak for det grønne skiftet hvor verden faser ut fossile brensler.

Utfasingen i Danmark blir møtt med jubel i Norge, det danske energiselskapet Dong Energy bekrefter at de vil selge olje- og gassvirksomheten sin.

Dong Energy er en betydelig aktør på norsk sokkel, med 90 prosent av sin olje- og gassaktivitet her. Det gjør at salget vil være interessant for flere norske selskaper. Dong Energy’ portefølje på norsk sokkel er av interesse for Aker BP, Shell og Statoil som alle er interessert i å øke sin andel.

http://e24.no/makro-og-politikk/olje/dansk-energigigant-vil-selge-seg-ut-av-olje-og-gass/23841798

I det minste er USA’ neste president Donald Trump ærlig når det kommer til sitt syn på spørsmålet rundt klima.

Det samme kan sies om det danske energiselskapet Dong Energy, selv om de er i den andre enden av skalaen i forhold til Trump når det kommer til klimaproblematikken.
Mens Norge, landet som utad er ekstremt miljøvennlige og opptatt av en bærekraftig utvikling, ser frem til at danskene selger seg ut av norsk sokkel, ikke med grunnlag i en nedtrapping av produksjonen men heller gleden av å kunne øke egen produksjon og gevinst.

Norge, verdensmestere i å kaste sten i glasshus.

Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post509