Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Et resultat

Gal gal verdenPosted by Goddagmannokseskaft.org Fri, November 18, 2016 17:35:28

Den 18.november 2016 er den avsluttende dagen for oppfølgingsmøte etter Parisavtalen. Parisavtalen var fjorårets største begivenhet hvor 175 land ble enige om at: Ja, det er et problem knyttet opp mot klimaendringene og ja vi må gjøre noe med de.

Årets klimamøte er i Marrakech i Marokko og går under navnet COP22, siden det er det 22 klimamøte.

Det 22 klimamøte startet i Marrakech 7. november og skal etter planen bli avsluttet i dag, den 18. november. Det er 11 dager hvor verdens ledere har prøver å komme frem med en konkret plan om hvordan vi skal få ned forurensingen som vil etter alle prognoser utrydde alt levende liv på planeten vi lever på, oss menneskene inkludert.

Norge, det ledende landet, etter seg selv å dømme, på området når det kommer til miljøtiltak har ikke fått noe annet en slakt under det 22 klimamøte. Vi har ikke levert det som var påkrevd av oss og som ble inngått under det 21 klimamøte i fjor i Paris, hvorav navnet Parisavtalen.

Vi har per dags dato ikke lagt frem noe form for plan når det kommer til egne kutt i Co2 utslipp. Vi har ikke lagt frem en spesefikk plan med tanke på tiltak som kan redusere Norges utslipp av Co2.

Det er med en nedslående følelse jeg blar med desperat gjennom dagens utgaver av nettavisene i en søken etter noe dekning av nettopp denne saken, COP22, vår fremtid.

Istedenfor er jeg så heldig så på Dagbladet.no har vi 20 nyheter om sport, 4 artikler om utsende, 2 artikler om mat, 13 artikler om kriminalitet, 10 artikler som omhandler politikk utelukkende Trump, 5 artikler om budsjettet, 20 artikler om kjendiser, 25 tulle artikler og tilsvarende med annet som kan ha en hvis interesse hvis du er ute etter å lese om “Nasjonalgaleriet bør kjøpe ynge kunst”.

Det står ikke bedre til hos VG.no de har noe tilsvarende men kan tilføye litt om krigen i Irak, kampen om Mosul.

Vi har i utgangspunktet ikke de helt store forventinger til Nettavisen.no, og de leverer utelukkende artikler som går på utseende, dette må du passe på med din nye bil og ja artikler i den retningen. Ikke stort å hente her heller av innhold i dag.

Håpe faller litt på NRK.no som til tider har artikler som er av noe nytte, men i dag kan det se ut som COP22 er et fremedord. Men de har en eksellent dekning av sjakkmesteren Carlsen. Vi kan lese alt om Carlsens form, hva han burde ha gjort, ja nesten ned til hva han spiste til frokost før den avgjørende matchen.

Vi må atter en gang lene oss på Aftenposten.no for få litt nyheter utenom kjendiser, kosthold og velvære, men dessverre faller Aftenposten gjennom denne gangen. Aftenposten har i det minste tatt bryet med å nevne Tsjernobyl og ingeniørbragden som er i sluttfasen med å bygge “lokk” over hele det gamle kraftverket som blåste til himmels i 1986.

Det er den 18.november 2016, COP22 er i en form for sluttfase, selv om hva COP22 omhandler er i en startfase. Nei, ikke en startfase men en starten på en sluttfase. COP22 har ikke en nyhet, det er ikke noe nytt de prater om, all informasjonen de diskuterer var kjent før jeg ble født, men den har blitt rasjonalisert, informasjonen har gitt et resultat av forståelse for hva som må gjøres, hvordan vi skal og ikke minst må gjøre for å ha en fremtid.

Hele denne artikkelen, alt jeg hittil har skrevet kunne like gjerne vært utgitt for 10, 20 ja 30 år siden, dette er ikke noe nyhet i seg selv, klimaspørsmålet. Vel Co2 problematikken var velkjent lenge før jeg engang var påtenkt.

Men det at verdens rikeste land, som skryter på seg den frie presse, ledende innenfor miljøtiltak ikke klarer engang å nevne årets viktigste begivenhet som skal legge føringer for kloden og for alle kommende generasjoner er uhyre skremmende.

Per dags dato har vi 13 måneder og 12 dager på oss til å snu vår egen trend, når 2017 bikker over i 2018 må verdenssamfunnet ha snudd en trend som i dag virker fjern, kutte i Co2 utslippene. Verdenssamfunnet må få ned Co2 utslippene hvis vi skal være i nærheten av å nå FNs klimamål som la føringene for Parisavtalen.

Det gir oss, deg, meg ja alle 13 måneder og 12 dager på å kutte i Co2 utslippene.

Vi kan godt legge frem tallene og faktaen en gang til, men det hjelper ikke, for hvis vi følger den frie press nevnes ikke problemet med et ord.

Jeg kan lese om “Supermodellen som ikke er redd for å være naken” i Nettavisen, men ikke om hva Co2 gjør med verdenshavene, forsurning som ødelegger ph-verdien i havet og tar liv av alt liv i havet.

Jeg kan lese om “Paris Hiltons svar på hvorfor hun ga Donald Trump sin stemme, som får nettet til å rynke på nesen” i Dagbladet, hva skal jeg med dette når jeg vet at vår holdning til naturen har tatt liv av halve fuglebestanden i Europa.

Eller jeg kan klikke meg inn på VG og få med meg “Bjørgen frykter streng Johaug-straff”, å nytteverdien her er? Når vi vet at den Norske regjering jobber med å åpne Lofoten, Vesterålen og Senja for oljeboring i en tid da vi vet at vi må la olje ligge.

Når dette er nyhetsbilde er det ikke rart at verdens holdning ovenfor miljøproblematikken ikke går fremover.

Ja, et resultat er det vi kan se i dag, et resultat av manglende informasjon. Fyller du et nyhetsbilde med propaganda om at det ikke finnes noe problem knyttet opp mot noe annet enn “Sara avslører sannheten bak perfekte Instagram-bilder” en takk til Side2.no, går ikke verden fremover.

13 måneder og 12 dager er en tidslinje vi alle kan forholde oss til, for dette er tiden vi har igjen skal vi være i nærheten av 2 grader global oppvarming. Vi er allerede på 1, vi er halvveis til en ikke ønsket situasjon, vi kan allerede se forandringene som ligger i en nær fremtid.

Vitenmann & Økseksaft


#COP22
#Co2
#Parisavtalen

18.november 2016 sto jeg opp til denne forsiden på NRK.no
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post512