Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Kunnskapsløst

Januar 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, January 14, 2017 10:54:58

Årets valgkamp har såvidt begynt, og igjen står olje- og gassindustrien i senter av det hele.

Krangelen om oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja begynte en gang på 1970-tallet. Kunnskapen om miljøpåvirkningen brenning av fossilt brensel utgjør har ikke forandret seg, men almen kunnskapen om hva som må gjøres for å bevare et bærekraftig miljø har det blitt en enighet om, gjennom Kyoto-avtalen og Paris-avtalen har verden blitt enige om målet som må nås hvis vi mennesket skal ha en fremtid på planeten jorden.


Så det er med forundring årets Stortingsvalgkamp åpner med løfter om åpning av nye oljefelt, mer olje- og gassutvinning i Nord. Nye konsesjonsrunder hvor nye oljefelt skal utlyses, Lofoten, Vesterålen, Senja og Barentshavet står for tur.

Erna Solberg, sittende statsminister lover ny runde hvor Høyre skal gjøre alt de kan for å få en konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja.


2017 er det året hvor verden må få ned utslippene av klimagasser, skal vi ha en mulighet til å nå FN’ klimamål på 2 grader globaloppvarming. Per dags dato har verden et samlet lager av fossilt brensel som inneholder 5 ganger så mye Co2 gass som det FN’ klimapanel anslår at vi har råd til å slippe ut skal vi holde oss under 2 grader global-oppvarming.


Når våre folkevalgte prater om at Norge trenger nye oljefelt for å bevare arbeidsplasser og ha en positiv økonomisk utvikling er det greit og vite at dette er på bekostning av fremtiden til verden. Vi ofrer fremtiden til våre barn for at en håndfull med mennesker skal ha jobb for en veldig kort periode hvor en av godene er kreft som følger av arbeidsforhold.


https://www.nrk.no/norge/solberg-gir-ingen-lofoten-lofter-til-venstre-1.13316473


Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post524