Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Kjære ulvemotstander

Januar 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, January 31, 2017 18:10:28

Alle jegere, bønder, friluftsmennesker, mødre og fedre, ja alle dere der ute i Norges langstrakte land som frykter dette grusomme rovdyret (på folkemunne kalt ulv) som jager rundt i Norges lille gjenværende ville natur.


Det er ikke galt i å frykte noe, redsel er en helt naturlig ting å ha. Frykt og redsel har vi for mange ting som ikke er rasjonelt, som barn er man ofte mørkeredde, som voksne blir ofte denne frykten, denne redselen mer rasjonell og vi kjenner denne gamle frykten fra barndommen ofte komme krypende utpå nyåret når fjorårets fryktede skatteoppgjør ligger klart.

Vel, man kan si det er et overlevelse instinkt, denne redselen, frykten vi har når natten faller på og vi lenger ikke vet hva som gjemmer seg i vår egen skygge.


Og sånn er det med ulven, det er en ikke rasjonell frykt, denne menneskeskapte frykten for dette menneskesky rovdyret.

I norsk natur finnes det mengder med farlige ting, som syklister.

Ifølge SSB mistet 42 menn og 10 kvinner livet på sykkel i perioden 2010-2014.

I vinter melder landets skisentrene om rekord lite sne som forårsaker mengder med skader. Ja, det viser seg til og med at løypemaskinene i norske skispor tar liv, i 2011 og igjen i 2014.
På sin side har ulven i Norge, visstnok angrepet og drept en seks år gammel jente i Sørum i 1800, ikke bekreftet, men visstnok en person på 217 år.

Så ja, det er mange ting å frykte i norsk natur, ulven er dessverre ikke en av dem, naboen med gevær eller eget familiemedlem med gevær.
Ja, til alles store overraskelse er det mye større sannsynlighet for å bli skutt av en jeger på jakt etter ulven enn at ulven jakter på deg med døden til følge.

http://www.vgtv.no/#!/video/136566/ulvedebatt-i-stortinget

#NOHA
#LaUlvenLeve
#VidarHelgesen
#NJFF

Reddmann & Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post530