Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Helge Lunds arv

Februar 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Wed, February 08, 2017 19:28:21

Det er NA24.no som melder om Statoils tap på 75 milliarder kroner i Nord-Amerika. Det dreier seg hovedsakelig om Helge Lunds dårlige investeringer.

Fra 2004 til 2014 gjorde Statoil under ledelse av Helge Lund større investeringer i oljesand i Canada, noe som ikke har hatt en positiv avkastning for Statoil.

Det er produksjonskostnadene som er for høye, Statoil har selv lagt frem en plan for hvordan de skal få ned kostnadene til 50 dollar fatet (break-even-pris) i 2018, break-even-prisen var 90 dollar fatet i 2014.

http://www.nettavisen.no/na24/helge-lunds-usa-satsing-har-kostet-statoil-75-milliarder-kroner/3423310554.html

Og med ett var hele miljøspørsmålet glemt, Statoil Norges representant, kan komme med så mange lovnader om miljøtiltak de bare vil, for sannheten er at Statoil har med et inngått en veldig langvarig investering i Canada’ oljesand.

Amerikas president Donald Trump har lovet oljeselskapene, inkludert Statoil, å få ned kostnadene på utvinningen av oljesand, gjennom byggingen av Keystone XL og Dakota Access, med ett vil kostnadene (break-even-prisen) stupe og utvinningen av verdens mest forurensende olje vil bli lønnsom.

Ikke lønnsom for verden’ fremtid, men for aksjonærene som sitter på aksjene i oljeselskapene som utvikler oljesanden i Canada.

Så tragedien Helge Lund strekker seg langt forbi den synlig avskrivningen som Statoil’ konsernsjef Eldar Sætre må gjøre, mens avskrivningen øker for Statoil og tapet blir større, blir lengden (operativ tiden) på prosjektet oljesand lenger og det globale utslippet av klimagasser astronomisk.

Økseskaft


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post532