Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Biodrivstoffets bakside

Mars 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, March 14, 2017 14:48:17

Da raser diskusjonen igjen om biodrivstoffets miljøeffekt, krev til produksjon og avgifter den skal være pålagt eller underlagt.

Når man leser artikkelen på NRK.no kan det virke som dette er et nytt tema med ny informasjon når det kommer til produktet biodrivstoff, det er det da ikke, men en gjentagelse av tidligere diskusjoner.
Denne gangen er det “avsløringen” om at ikke bærekraftig palmeolje kan havne på tanken til norske diesel og bensinbiler som et miljøtiltak.

Tiltaket med biodrivstoff, er basert på troen at hvis en plante vokser opp binder den Co2 i denne prosessen og når man da brenner planten frigjør man bare den samme Co2 som planten brukte da den vokste seg stor.
Det å gå inn på ethvert aspekt med tanke på prosessen, fotosyntesen, veksten, den såkalte bindingen av Co2 til trær er bortkastet tid, dette vil bli “perler for svin”.

Men det som derimot kan være greit å ta med i denne diskusjonen eller informere om er at det ikke finnes et positivt miljøtiltak med tanke på bruken av biodrivstoff.
Tiltaket er ikke for å få ned utslippet men derimot å fortsette forbruket som det ikke var noen problemer knyttet til utslippet av Co2.

En grønn plante som “bruker” Co2 og “binder” den UTEN å bli brent er et miljøtiltak.
Når vi bruker en lang prosess på å dyrke frem en plante bare for å ha en stor industri som har en ny forurensende prosess, bare for at dette produktet skal drive privatbilen din fremover. Nei, da finnes ikke ordet miljø i denne prosessen, snarere tvert imot, det er en ekstremt forurensende måte og forurense mer på.

For ikke å miste gangsyn av hva som faktisk er saken, biodrivstoff basert på skoghogst eller ødeleggelsen av matjord er og blir like dumt som å diskutere om selvmord er bra eller dårlig for deg.

Greit forklart: trær gjør den ene tingen som nordmenn under Jens Stoltenberg’ regjeringen prøvde på med Mongstad, Co2-lagring, forskjellen er at trærne får det til og gjør det gratis. Og for det andre, bruke matjord eller planter til å dyrke bensin må være den største mest idiotiske oppfinnelsen det moderne mennesket har kommet opp med, på den ene siden bruker vi gigantiske landområder på å dyrke bensin som ødelegger verden mens vi på den motsatte siden er bekymret for matmangel og har nyheter om hungersnød.
For samtalen gikk aldri ut på å forbruke mindre, noe som er det eneste miljøtiltaket som gir effekt.

https://www.nrk.no/norge/palmeolje-gjor-at-malet-om-biodrivstoff-snart-er-nadd-1.13424248

Biomann & Økseskaft


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post544