Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Da er jeg ikke norsk

April 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Fri, April 07, 2017 16:01:49

Det ble brukt kjemiske våpen i borgerkrigen i Syria tidligere i uken, verdenssamfunnet står samlet om en fordømmelse av bruke og krever granskning av saken.

Krigen i Syria er i sitt 7 år og er en konflikt mellom sittende regjering og opprørere, blant annet Al qaida og IS.

Natt til fredag startet USA en offensiv mot regjeringsstyrkene i Syria med bombing av Syrias militærbaser, som et svar på at det ble brukt kjemiske våpen denne uken.

Utenriksminister Børge Brende er i dag ute i avisene og gir sin fulle støtte til USA’ angrep på Syria. Ja, Børge Brende går så langt som å si at: “Norge har forståelse for USA’ angrep mot en syrisk flybase i natt”.


https://www.nrk.no/urix/utenriksminister-borge-brende-har-forstaelse-for-usa-angrepet-1.13465217


Børge Brendes uttalelse er det sikkert mange stiller seg bak, men om Norge gjør det kan diskuteres. Jeg skal ikke forsvare Syrias regjering eller president Bashar Al-Assad, jeg skal heller ikke forsvare hva som er gjort i Syria av noen grupper, hvertfall ikke Vestens innblanding i midt østen.

Men det som er helt sikkert er at jeg ikke skal stille meg bak Børge Brendes uttalelser eller USA’ siste ugjerninger med bombing av Syrias flybaser natt til fredag den 7.april under ledelse av USA’ president Donald Trump.

Det er enda ikke bekreftet eller avkreftet hvem som brukte eller ikke brukte kjemiske våpen under tirsdagens angrep i Khan Sheikhoun hvor 58 mennesker døde og 168 ble såret.


I dette tilfelle er det bare en sikker ting, vi skal ikke lære av historien, til og med når historien bare er noen år gammel, nei det ser vi oss for gode til.

Natt til fredag angrep USA Syria, ikke med støtte i FN eller NATO. USA’ allierte ble varslet om angrepet bare timer i forkant, det var ikke tatt opp i fellesskap eller et gjennomtenkt angrep.

USA’ president Donald Trump, uttaler i dag at det ble gjort med tanke på USA’ sikkerhet, da kan jeg ikke annet enn å undres i hvilket scenario Donald Trump ser for seg at Syria som ikke har noe, skal kunne utgjøre en trussel for USA’ sikkerhet.


Det som burde fordømmes her er USA’ bombing av Syria og Vestens evne til å unnskylde egne handlinger. For jeg husker at da IS en gang ble kalt Iraq’ hær ledet av Saddam Hussein, dette var før vi fulgt USA ledet av president Bush blindt inn i Irak for Saddam hadde nemlig masseødeleggelsesvåpen, vel jeg husker hvordan det gikk, masseødeleggelses våpnene fant vi aldri, for det hadde ikke Irak.

Så hvis det er dette utenriksminister Børge Brende (H) sikter til under fredags uttalelser om at Norge stiller seg bak USA’ bombing i Syria, må jeg meddele at jeg ikke lenger er norsk, eller så er det Børge Brende som er blitt amerikansk.


Utenriksmann & Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post554