Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Det var velferden det sto om.

April 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Fri, April 21, 2017 16:12:51

Den norske arbeidsplass ligger til grunn nå som valgløftene for høstens stortingsvalg preger avisene.

Vern av den norske arbeidsplass, Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet og de fleste andre partier lyver i deres utsagn, for det kan ikke være min yrke (elektro) de prater om, heller ikke malerens, snekkerens, rørleggerens, butikkansattes, bussjåførens, lager og logistikk-arbeiderens arbeidsplass det er snakk om. For alle disse yrkene sammen med en mengde andre yrker er allerede utgått eller sterkt preget av sosial dumping. De fleste butikker ser på hel automatisere kassasystemene sine, så det kan heller ikke være snakk om denne gruppen når de store norske partiene snakker om vern av norske arbeidsplasser.

Norsk jernbanedrift er det snakk om konkurranseutsette til Kina, så Norges ansatte innenfor norsk jernbane kan det heller ikke være snakk om, konduktører og lokførere.

DNB sammen med resten av Norges banksektor er i en større omlegging som har preget bankene de senere årene hvor det blir færre filialer og tjenestene de leverer blir driftet fra lavkostland som India (Vips, for å nevne 1). Så da kan det ikke være innenfor denne sektoren de store norske partiene sikter til når de prater om vern av norsk arbeidsplass.

Vi vet alle hva de sikter til, åpning av nye oljefelt for oljeutvinning, det er ikke for arbeidsplassene dette gjøres, for hele oljebransjen er som enhver annen bransje nevnt, i en situasjon hvor den automatiseres og bygger driften på utenlandsk billig arbeidskraft.

Og den siste uken har det vært store løfter om nye ordninger for å sikre billig olje til folk på landsbygden i Norge, sammen med verdiskapning innenfor oljesektoren. Ikke overraskende står Senterpartiet (Sp) sammen med Arbeiderpartiet i ledelse her. Vern av norsk arbeidsplass sa dem.

Paris-avtalen ligger som et vagt minne, når vi nå leser om Grønlandsisen som er i dyp krise som følger av global oppvarming. Men det ser ikke ut til å bry landets ledere nevneverdig, fremtiden, den får nemlig forbli fremtiden og ikke noe vi skal tenke på. Så lenge vi kan pumpe opp nok olje og gass nå, så får fremtidens eller neste generasjon om ca 20 år gjøre noe med at vi regelrett dreit i hele det globale klimaet og økosystemet på kloden. Vi har fisk fra havet nå og selv om alle forskere sier det samme om menneskets behandling av havet skal nemlig ikke vi, Norge, verdens rikeste land gjøre noe for å bedre fremtiden, tvert imot, sier forskerne at vi må slutte med fossile brensler nå skal Ola Nordman åpne nye oljefelt i eget matfat.

Sp og Ap kan godt komme med løfter om billig olje for “ekte” nordmenn mens man utrydder ulven fra helikopter og aler opp laks på den fineste regnskog. Slår de seg sammen med Frp så vi får litt fart på oljeutvinningen igjen, så blir dette bra det, når Norges jegere må ut og slakte ned bestanden av hjort og elg som følger av sykdom, kan resten av oss glede oss over soyalaks fra døde norske fjorder mens det arrangeres dykketurer til Oslos en gang stolte Opera.

http://www.dagbladet.no/nyheter/urovekkende-gigantsprekk-oppdaget-i-en-av-gronlands-storste-isbreer/67494079

https://www.nrk.no/norge/vil-ha-bygde-rabatt-pa-bensin-og-diesel-1.13474525


Goddagmann & Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post559