Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Molbodirektoratet

Mai 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Mon, May 22, 2017 16:34:32

Har du hørt om molboen som krevde at kopien av Osebergskipet skulle bli oppgradert til å nå de 2100-århundrets standarder til sikkerhet om bord på skip som skal frakte mennesker?

Det er sjøfartsdirektoratet som er ute ny kravspekk til driften av kopien av vikingskipet Oseberg. Sjøfartsdirektoratet krever at skip som skal drive med passasjertransport skal ha en moderne motor som fremdrifts alternativ nr.1. Og siden Osebergskipet er basert på en kopi av vikingskipet, har Osebergskipet basert sin fremdrift på årer og seil.
Noe som har medført at Osebergskipet ligger til kai fortiden og at alle planlagte aktiviteter er satt på hold. Organisasjonen bak driften av Osebergskipet fortviler da vikingskipet kun brukes i rolige farvann med følgebåt og drift stansen har så langt kostet 250 000 kroner.

Sjøfartsdirektoratet har uttalt at de trenger mer informasjon om Osebergskipet før de kan ta stilling til om de får legge fra kai uten å nå dagens krav til passasjerskip.
Med andre ord må Osebergskipet installere en del fasiliteter før det kan legge fra kai, moderne motor for fremdrift, redningsflåter og merking av nødutganger.

https://www.nrk.no/vestfold/krever-at-vikingskipkopi-setter-inn-motor-1.13525635

Den beste blir nok plansjene med oversikt over skipet med nærmeste nødutgang og du står her...

Molbomann & Økseskaft

Osebergskipet i drift.

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post571