Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Vår rett

Juni 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Fri, June 02, 2017 12:46:50

NRK.no kan nå melde at Norge skal gjenoppta returen av flyktninger til Hellas. Det har vært midlertidig stopp av returen til Hellas på grunn av kritikkverdig forhold for flyktningene og sprengt kapasitet i flyktningeleirene i Hellas.

Men siden 2015 har Europa fått på plass en returordning med Tyrkia og det har kommet færre flyktninger enn tidligere år.

Og da har innvandrings- og integreringsminister Per Sandberg (Frp) bedt UDI gjenoppta behandlingen av flyktninger som kan returneres til Hellas. Som Per Sandberg sier til NRK: “Dublin-samarbeidet er svært viktig for norsk asyl- og flyktningpolitikk, og det er i vår interesse at alle land som deltar i dette samarbeidet etterlever forpliktelsene”.

Ifølge Dublin-avtalen skal asylsøkere bli behandlet i det landet de blir registrert, så flyktninger som er blitt registrert i Hellas og kommet til Norge uten “lov” skal sendes tilbake til Hellas, for så å få behandlet asylsøknaden sin.

https://www.nrk.no/norge/norge-vil-igjen-sende-asylsokere-tilbake-til-hellas-1.13541214

Det handler om vår rett til å ikke ta en del av kostnaden og tenke på norsk velferd. Hellas er konkurs, det er da fint å se at verdens rikeste land, Norge, velger å sende asylsøkere til tilbake til Hellas fremfor å bidra til et problem. En flyktninge krise som vår egen regjering under ledelse av tidligere statsminister Jens Stoltenberg bidro med å skape gjennom bombingen av Irak og Libya.

Men Per Sandberg har helt rett, det er vår rett og krev at Hellas skal huse disse flyktningene, for etter Dublin-avtalen er ikke dette en kostnad vi som en nasjon skal ta.

Og for den saks skyld, Norge har bidratt alt, vi har hatt skipet Siem Pilot seilende i Middelhavet for å bistå flyktningene slik at de har kommet seg trygt i land i Hellas eller Italia.

For all del menneskeverd og kollektivt bidrag, det er noe andre land enn Norge driver med. Vi er litt opptatt med egen lommebok her oppe i kalde nord for å bry oss om hvordan disse late grekerne i Hellas har det, eller sånne møkkete flyktninger fra Syria og Libya.

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post574