Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

En retorikk forandret

Juli 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Mon, July 10, 2017 20:07:23

Natt til mandag var det nedbørsrekord i Paris, Frankrike. Med 4,9 cm regn i løpet av 1 time er alle gamle rekorder slått. Nedbøren medførte at minst 15 t-banestasjoner måtte stenge, flere veier fikk problemer og rundt 200 hjem mistet strømmen.

NRK kan melde at Paris sin nedbørsrekorden fra 1995 ble slått, og her slutter NRK’ artikkel.
Og vår kan starte, kun ett år etter at Paris sin elv Seine hadde høyeste vannføring på 34 år som følger av nedbør, opplever Paris natt til 10. juli ny nedbørsrekord, noe verdens forskersamfunn har advart om.

Gjennom brenningen av fossile brensler har menneske klart å øke den globale gjennomsnittstemperaturen, noe som har medført mer regn. Noe som er tydelig flere steder. Det er kun en uke siden Bergen annonserte en ny regnrekord, det regnet hver dag i juni 2017.

Men dette er noe som norske medier har valgt å se bort ifra, for global oppvarming er noe som hører til 2016, nå er det 2017 og oljen skal opp. Så retorikken ble forandret da Norge annonserte at fremtiden “Skal ha Norsk olje” for menneskeskapte klimaendringer får vente til senere, en ny “fake” retorikk som ble gjeldene da USA’ president Donald Trump melde at USA skal trekke seg ut av Parisavtalen og satse på kullkraft for fremtiden.

Så retorikken, kunsten å tale om fakta ble forandret, der 2016 var preget av formidling av fakta er 2017 preget av en taushet. En stillhet for ikke å ødelegge for verdens rike og “vellykkede”. Frankrike har innsett hva menneskets brenning av fossile brensler vil koste, ikke bare i kroner og øre men for verdens fremtid, president Emmanuel Macron annonserte sommeren 2017 at Frankrike skal slutte å lete etter olje og gass på Fransk jord. Den Norske regjering har meld at oljen skal opp.

2017 året “Fake News” vant over kunsten å tale, mens Norske medier valgt stillhet ovenfor kunnskap, kan vi ikke annet enn å se verdens korallrev dø, nedbørsrekorder som perler på en snor, sult som følger av rekord tørke og alt sammen menneskeskapt men ikke påpekt, for i Norge skal oljen opp. Velferdsstaten Norge skal bestå i mange mange år til og for å få til det, må vi ha verdiskapning gjennom olje og gassutvinning i verdens flotteste matfat, et velferdssamfunn som vil gå tapt som følger av det som skapte velferden.
Et velferdssamfunn som vil forfalle om ganske få år som følger av egen griskhet, for global oppvarming tar ikke hensyn til om du er rik eller fattig.

https://www.nrk.no/urix/regnrekord-i-paris-1.13596045

Goddagmann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post586