Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

“Ingen tek ansver”

Juli 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, July 25, 2017 18:47:39

Etter de siste dagers flom får NVE (Norges vassdrags og energidirektorat) massiv kritikk, spesielt fra bygden Utvik som etter fjorårets flom forventet en bedring med tanke på sikkerhet og tiltak mot at dette skulle gjenta seg. I år melder NRK om at stor deler av bygden Utvik ligger i grus.
Mange som er berørt av de siste dagers flom etterlyser hvorfor dette kom så overraskende og hvorfor de ikke ble varslet bedre.
Artikkelen på NRK har fått den passende tittelen: “Når ingen tek ansvar for våre vassdrag”.

Eneste man kan gi NRK er at de i det minste har fått deler av overskriften riktig, “Ingen tek ansvar”. NVE har forsåvidt avvist kritikken som er rettet mot dem.
Men dette er ikke noe NVE har kontroll over eller ansvaret for.
Og ja, vi fikk advarselen for en uke siden, under den passende overskriften: “Noe kjem Spania varmen”, og alle gledet seg, vel ikke alle, noen tenke “ikke digg med mer regn nå”.

Velkommen! Dette er global oppvarming. Noe som i denne sammenheng er svært passende å kalle en kald regnskur i Norge som blir flom og ødeleggelser.
Ja, tro meg, du har blitt advart av verdens forskersamfunn de siste 30 årene.

Når det er konstant hetebølge i sør-Europa, som følger av et varmere klima, da blir mer vann fordampet opp i luften. På grunn av det varme været oppleves denne økte fuktigheten som dis og ofte varmere i Syden for en kald nordmann.
Når vi da har en pågående hetebølge rundt egentlig ekvator, trekkes det kald luft ned fra Nordpolen. dette opplever vi i Norge som kaldt vær, kald vind ol. Dette igjen medfører at bøndene på den Nordlige halvkule av kloden innrapporterer i år opp til 60% nedgang i avlingene, senest forrige uke kom det melding om at Danske eple bønder har en svært dårlig sesong.

Når da det meldes om at “Nå kommer syd-Europas hetebølge til Norge”, er dette varmluft som holder på ekstreme mengder vann. Det er anslått at atmosfæren består nå av 40% mer fuktighet enn for bare noen 10 år siden.
Så nå har vi da en ekstremt varm luft som holder på ekstreme mengder med vann på vei til Norge som er kaldt. Høy luftfuktighet (eller som vi sier i Syden “Dis”) har den egenskapen som alle fuktig luft har, når det blir kaldt i luften dannes skyer. Alle vet hva skyer er, det er regn som er på vei ned.

Kort oppsummert, Norge kaldt, får masse ekstremt fuktig varm luft fra Syden, dette kjøles ned, blir regn, regn faller ned, blir flom.
Det min venn er global oppvarming for Norge.

Hørte jeg noen kalle oss klimavinnere?

https://www.nrk.no/ytring/nar-ingen-tek-ansvar-for-vare-vassdrag-1.13616161

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post593