Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Uten ansvar

August 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, August 15, 2017 13:00:22

En ny studie av kreft hos oljearbeidere publisert i tidsskriftene American Journal of Industrial Medicine og Occupational Medicine kommer med bekreftelsen, det er en klar sammenheng mellom råolje og kreft.
Denne gangen er det hudkreft på underarmer og hender som har vært i fokus og for en oljearbeider er det 7 ganger høyere risiko for denne typen kreft enn for øvrig befolkningen.

Vi vet fra før av at avgassene fra olje medfører økt risiko for en mengde krefttyper, deriblant virkestoffene i sigaretter Benzen som øker risikoen for munn, hals og lungekreft.

Men motsetning til tobakksindustrien holdes ikke oljebransjen ansvarlig for ødeleggelsene olje og gass medfører, om det være seg økt risiko for kreft, ødeleggelse av fiskefeltene i Nordsjøen eller global oppvarming.

Det er feil å kalle oljevirksomhet for velferd i det 2100 århundret når vi vet hvor mye elendighet dette medfører. Det er galt at vi ikke holder olje, gass og kullindustrien ansvarlig for forsøplingen denne industrien medfører. Og dette er noe å ta med seg når vi nå står ovenfor det høstens stortingsvalg.

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ajim.22741/abstract

Økseskaft

  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post601