Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Intet nytt, bare bekreftet

September 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, September 09, 2017 12:26:32

Vel, så klarte vi (Norge) aldri å innføre plastposeavgiften, ok så forsvant panten på glassflaskene, men hva så da om de finner plast i bordsalte vårt, i fisken i havet, en hval og en ku, hva så om det finnes i drikke vannet i springen. Ja, så har verdens forskersamfunn advart om dette i mange år.

Vel, Thor Heyerdahl adresserte problemet i 1970 etter at han seilte med Ra 2 fra Marokko til Vestindia. Han avsluttet det hele med å fortelle verden at “Vi seilte i søppel”.

Hva så om plastikk er en trussel mot alt liv på denne kloden.
Ok, så har plastikk den fine egenskapen at den ikke forsvinner. Den deler seg opp i mindre biter, til slutt blir plastposen vi kastet i naturen til mikroplast. Eneste måten vi kan bli kvitt plastikk på er å brenne den, det er svært forurensende. I Norge har vi pant på plastflasker, da blir ca 10% av pantete flasker til ny flaske. Resten havner opp som noe annet som etter bruk blir kastet (fleecejakker ol.).

Plast er en trussel mot alt liv på planeten, det er anslått at innen 2050 vil det være mer plast enn fisk i havet.
Så hva skjer når all denne plasten sirkulerer i klodens kretsløp, når dyr og mikroorganismer får i seg plastikk får de gjerne forstoppelse og slutter å ta opp næring som medfører at de dør.
Mikro plastikk som fleece, puster vi inn noe som utsetter luftveien vår for en mengde miljøgifter og kan skape større helseplager.
Miljøgiftene vi finner i plastikk som fleece er knyttet opp mot skader på reproduksjonsevnen.

Så, hva er vel så farlig med at Norge ikke klarte å innføre en plastposeavgift, fjernet panten på glassflasker og står for økt plastproduksjon i alle ledd når det kommer til salg av frukt og grønn i butikken til plastleker under juletreet.
Det er jo tross alt snakk om norsk velferd og da må vi ha økt plastproduksjon for å kunne øke etterspørselen etter olje så vi må åpne nye oljefelt i Nordsjøen.

https://www.dagbladet.no/mat/store-funn-av-plast-i-drikkevann---vi-setter-igang-umiddelbart-sier-miljoministeren/68671868

https://www.aftenposten.no/verden/i/0ERqM/Pa-plastflasker-over-Stillehavet

Økseskaft


  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post612