Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Bra spilt Støre, bra spilt.

September 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Wed, September 13, 2017 18:02:53

Da er stortingsvalget 2017 avsluttet og det kan se ut som 50% av befolkningen fikk det som de ville, vi beholder den blåblå regjeringen.
Når alternativene man har å velge imellom står mellom pest eller kolera er det helt naturlig at delingen blir 50-50.
Men det kommer ikke uten en bismak, for var det et valg mellom pest og kolera eller var det styrt. Under gårsdagens debatter på TV hvor den rød-siden møtte den blå-siden, er det en rolig, fattet og fornøyd Jonas Gahr Støre vi møter og dette er til tross for at hans parti, Arbeiderpartiet, gjør et historisk dårlig valg. Her diskuteres det hvem som har gjort hva og hvem som mener hva og hvorfor, en helt typisk partidebatt presentert på TV.
Arbeiderpartiets leder Støre, er ikke mild i sin kritikk av den blåblå regjeringens håndtering av klimaspørsmålet. For Støre som leder Ap har jo sett viktigheten av å satse på det grønne skifte.

Det er da betenkelig at vi i dagens avis kan lese om Jonas Gahr Støres planer om å åpne Lofoten, Vesterålen og Senja for oljeaktivitet. Støre vil nemlig støtte den blåblå regjeringen i å åpne disse områdene for olje.
Så vel spilt Støre, vel spilt, for nå får du det som du og ditt parti vil, nå kan dere åpne Lofoten, Vesterålen og Senja for oljeaktivitet, alt dere trenger er noen å skylde på for at det blir åpnet og det har dere nå.
Regjeringen er presset på pengefronten og økende krav om å “skape” nye arbeidsplasser, sammen med Høyre og Fremskrittspartiet er det ingen tvil om at dere får flertall for åpning av Lofoten, Vesterålen og Senja.
Så nå fikk vi svare hva som ligger bak “Alle skal med”, det var oljen. Disse miljø greiene får nesten bare vente, det er tross alt snakk om norsk velferd.

Det er da ren humor at Kina er nå neste land ut som skal forby diesel- og bensinbilen innen kort tid. Storbritannia og Frankrike har begge annonsert at de vil forby diesel- og bensinbiler innen 2040.
Foretar vi en konsekvensutredning i løpet av et par år i Lofoten, Vesterålen og Senja blir det først noe oljeaktivitet her samtidig som flere land skal slutte med diesel- og bensinbiler.
Alle de store bilprodusentene utvikler elbiler, det er snakk om at skipsfarten skal bli elektrisk.

Det blir vel nå et spørsmål om åpningen av nye oljefelt vil gi velferd i fremtiden eller kun en kostnad på noe som allerede begynner å bli avleggs.

https://www.dagbladet.no/nyheter/ap-og-de-blabla-kan-apne-for-konsekvensutredning-utenfor-lofoten/68690272

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post614