Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Mye vil ha mer

I verdens rikeste landPosted by Goddagmannokseskaft.org Wed, September 20, 2017 20:23:47

1000 milliarder dollar, er det det norske oljefondet var verdt kl. 02.01 natt til tirsdag.
Det er 7811 milliarder norske kroner, som er investert i bedrifter som Samsung, eiendommer i London, Paris og New York, oljerørledningen Dakota Access og oljelisenser i Mexicogulfen.
Verden står overfor mange utfordringer, selv om det ikke virker sånn når vi blar oss gjennom dagens aviser. Vi har tettpakkete aviser med “sportsnyheter”, mobbing i skolen som hovedoppslag, tett fulgt av dommen mot tidligere politibetjent Erik Jensen og min favoritt oljeaktivitet på norsk sokkel.

Denne sesongen fjerde orkan skylder nå innover Mexicogulfen med løfte om enorme ødeleggelser. Vg.no er som resten av landets aviser i dag, med annonser og artikler om spennende reisemål til en billig penge, denne gangen er det reklame fra Apollo “Opplev eventyrlig Dubai” på Vg, plassert rett under reklamen for “din” nye SUV fra Volvo.

“Maria” heter orkanen som nå skyller inn over Puerto Rico, med en vindstyrke på 250 km/h.
Jeg vet jo at det ikke er fred i Syria, men hvordan det går med den pågående tørken i Midtøsten er jeg litt usikker på.
Begge disse områdene er nå sterkt berørt av global oppvarming, på hver sin side av effekten. Vi vet jo at norske aviser ikke liker å skrive om dette, global oppvarming og årsaken til den, det var noe Norge ble ferdig med i 2016 da vi underskrev Parisavtalen.
Nå tror jeg ikke verken beboerne på Puerto Rico eller i Syria er enig med oss der.

Hvordan vi, Norge, fortsatt kan i det 21-århundret med all kunnskapen vi har fortsatt vurdere åpningen av nye oljefelt på verdens største fiskebanker er meg uforståelig. Oljefondet, populært kalt pensjonsfondet, er på 1000 milliarder dollar og investert i olje i Amerika, Mexicogulfen, oljesand i Canada og en rekke firmaer som er involvert i avskoging av regnskogen i Amazonas, Indonesia og Kongo beskyttet under “forvaltningsplaner”

Det er for meg uforståelig denne forvaltningsplanen vi har her hjemme i Verdens Rikeste Land, en forvaltningsplan som går på skremselen om velferden som må bevares koste hva det koste vil, om det så er resten av verden og vår felles fremtid.

http://e24.no/boers-og-finans/oljefondet/oljefondet-passerer-1-000-milliarder-dollar/24144470

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post619