Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Et felles ansvar

Oktober 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, October 15, 2017 09:54:32

Neste års statsbudsjett er klart og som NRK kan opplyse er det planlagt og kutte i pengebruken på ras- og flomsikring. Det dreier seg om nesten en halvering i summen som går til og sikre Norge mot ras og flom.
Noe som har fått folket på Sørlandet til å reagere etter denne års flomkatastrofe. NVE som sitter med ansvaret for å sikre mot skred og flom kaller det “Direkte frekt”, og uttaler overfor NRK at det kommer til å ha betydning for neste års jobbe med skred- og flomsikring.

https://www.nrk.no/sorlandet/ofre-om-regjeringas-flom-kutt_-_-fullstendig-galskap-1.13731996

Og unnskyldningene for årets flom på Sørlandets har kommet som perler på en snor, først var det NVE og meteorologene som ikke hadde advart bra nok, så var det gammelt flomsikrings anlegg som var feil, så var det Sørlandets bruk av grus, så kom påminnelsen om at det var folk som hadde bygd hus på feil plass. Ja, det virker som det ikke er ende på ting som har skyld i flommen som rammet Sørlandet i år. Ja, alt annet enn årsak har skyld for årets flomkatastrofen på Sørlandet, så da er det passende at vi nå skylder på at regjeringens kutt i oljepengestøtten til flomsikringen.
For vi har alle ansvar for det vi i dag ser av ekstremvær over hele kloden, om det så være seg skogbrannen i Portugal eller California, flomkatastrofen på Sørlandet eller Vietnam, er vi skylden for det som nå skjer. Under unnskyldningen om at norsk olje er miljøvennlig reiste vi alle på tur til utlandet mens luksushyttene vår sto og forfalt. Weekendtur til New York mens luksusbåten vår lå på land. To biler i garasjen for, en til hverdags og en til helg, vi kalte bil nr.2 for konebil.
“Under du meg det ikke” snøfter vi når noen kommer med begrunnelsen for at vårt ekstreme egoistiske forbruk ødelegger verden vi lever i. Billig plastleger produsert av barn i Kina, billigtøy fra H&M farget med ekstremt miljøgiftig fargestoffer i India og et evig forbruk av elektronikk for man “må” ha det nyeste av mobiltelefon ellers er man bare ikke hipp og kul.
Svaret er at: “Ja, jeg unner oss ikke 8 weekendturer hver til London i året”. Du har ikke fortjent og bytte ut alt du eier og bruker 4 ganger i året fordi en eller annen 18 år gammel blogger mener at tøyet ditt ikke er inn. Det er et felles ansvar, denne utviklingen av ekstremvær, flom på Sørlandet er et resultat av at du rett og slett er dum. Og om din manglende kunnskap skyldes reklame, skole, interesse eller ønske om å være best kan være det samme, men det er og blir vår skyld uansett hva du selv unnskylder deg med.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post629