Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

En felles front for sosial dumping

Erna's lille hjørnePosted by Goddagmannokseskaft.org Tue, October 24, 2017 18:33:44

Statsminister Erna Solberg er ute og ber EU hjelpe Norge i kampen mot kriminalitet i arbeidslivet. Hun mener hele Europa må stå samlet for å få bukt på sosial dumping og sørge for at man kan følge pengene på tvers av landegrenser i kampen mot svarte penger og useriøse aktører i bransjene.
Solberg er i denne anledningen invitert til Sverige for å delta på EUs sosiale toppmøte, hvor det skal diskuteres hvordan man kan få fart på arbeidsmarkedet i Europa, men også diskutere hvordan kriminalitet i arbeidslivet skal bekjempes.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/arbeidsliv/ber-eu-om-hjelp-mot-kriminalitet-i-arbeidslivet/a/24169826/

Det er ikke mange år siden røykeloven ble innført i Norge, denne ble innført med løfter om en felles front i Norge mot sosial dumping, for lik lønn for likt arbeid, for like sosiale goder og alt dette skulle bli gjeldende gjennom innføringen av ny arbeidsmiljølov i Norge. Det var et arbeid LO var dypt involvert i, arbeidslivets arbeidere gikk i streik, heismontørene var de som dengang streiket sterkest for innføringen av ny arbeidsmiljølov som skulle sikre trygge arbeidsplasser i Norge.
Lik lønn for likt arbeid gikk bokstavelig talt opp i røyk, for heismontørene ble sendt tilbake på jobb og en ny arbeidsmiljølov ble en kamp om røykfrie arbeidsplasser og intet mer.
Den norske håndverker mistet tittelen, man var ikke lenger rørleggere, heismontører, sykepleiere, snekker, tømrere, sveisere, blikkenslagere og elektrikere, nei med ett var det fagarbeidere innenfor. Og kravet til utdannelse og hvilket land man kunne jobbe i for å drive som fagarbeider i Norge ble forandret.

Og nå skal Erna Solberg be EU rydde opp i noe som var et løfte for noen år i Norge, uten å rydde opp her hjemme først. Jonas Gahr Støre fra Ap har benyttet seg av nøyaktig det Erna Solberg nå vil at Europa skal rydde opp i. Erna Solberg var under sommerens avsløringer om Jonas Gahr Støre ute med støtte til mannen som hadde benyttet seg av sosial dumping.

Stortinget i Norge er pusset opp de siste årene med utenlandsk arbeidskraft som ikke får som arbeidsmiljøloven i Norge lover “Lik lønn for likt arbeid”. For når det kommer til å benytte seg av fagarbeidere, forsvinner kravet til utdannelse, han er en fagarbeider innenfor elektrofaget men ikke en elektriker, da trenger han ikke elektro lønn for det er ikke yrket hans.

Fagmann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post633