Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Nei, er det enkle svaret

November 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, November 04, 2017 10:34:19

I et nylig utgitt digitalt kart kan vi se hvordan verdensmetropolene vil stå under vann hvis verdens globale temperatur øker med 3 grader i forhold til førindustriell tid. Artikkelen tar for seg byer som Osaka - Japan, Miami - USA, Alexandria - Egypt og Bergen - Norge og som alltid er artikkelen en artikkel ment for å berolige fremfor alt annet.
Og Norge har etter artikkelen, null å frykte. Vi kommer til etter å dømme utifra artikkelen kanskje oppleve en marginal havstigning langs kysten vår, og ikke overraskende kommer Oslo igjen ut som en klar vinner i spørsmålet om klimaforandringene.

Men det er godt å høre at vi ikke kommer til å bli berørt av klimaendringene her oppe i nord hvor vi lever av verdens mest miljøvennlige olje pumpet opp i verdens største reneste evigvarende matfat hvor oljene ligger klar for å bli hentet opp mellom robuste mengder med fiskeyngel som trives best når man driver med seismiske skytinger rundt dem. Greit greit så tjener verdens største pensjonsfond også kalt Norges oljefond penger på olje i Mexicogulfen og Canadas oljesand, men det er ikke det som er poenget. Poenget er at når jeg flyr til syden er det med god samvittighet for jeg betaler en flyseteavgift på 70 kroner som er en miljøavgift og jeg fyller kun den reneste mest miljøvennlige oljen levert av Statoil på SUven min, så da har jeg gjort mitt bidrag i kampen mot klimaendringene.

Det er flott at Dagbladet kan berolige en sånn en som meg, Norge slipper unna.
Nei, er det enkle svaret. NASA har regnet ut, og dette er for noen år tilbake, at verdens havnivå hvis vi sluttet med Co2 utslipp innen utgangen av 2017 vil øke med 4-6 meter innen dette århundrets slutt. Fortsetter vi med vår ekstreme brenning av Co2 ser vi på en havstigning på 6-10 meter innen dette århundrets slutt.

Dagbladet kan godt som resten av Norges nyhetsformidlere og ledere legge det frem som vi er vinnere i kampen når det komme til klimaforandringer, men ta det helt med ro det finnes ikke vinnere i spørsmålet knyttet opp mot klimaendringer.

Så fra et tapende perspektiv er det med sterk fortvilelse jeg i økende grad leser artikler i norske aviser som skal motbevise eller bortforklare klimaendringene fremfor å komme med faktaen som kan gi oss svar på hva vi må gjøre for å bedre situasjonen.

Økseskaft

https://www.dagbladet.no/nyheter/skrekkvisjonen-storbyene-tas-av-vannmassene-og-vestlandet-far-svi/68850502
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post636