Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Sørenga er ferdig utviklet, og selskapet Sørenga Utvikling avvikles.

November 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, November 07, 2017 18:03:45

Ja, etter nyttår er Oslos nye “bydel” ferdig, og selskapet bak byggingen blir avviklet. Men ikke uten sine utfordringer, for det viser seg at det er firmaet Sørenga Utvikling som eier og drifter gangbroen som forbinder Sørenga med Operaen og Sentralbanestasjonen i Oslo. Og når selskapet da avvikles på nyåret må broen stenges som følger av at ingen står ansvarlig for drift og vedlikehold av broen.

Bymiljøetaten har i denne sammenheng blitt kontaktet med håp om at disse kan overta driften av den populære gangbroen. Det er registrert opptil 30.000 brukere av broen på en dag.
Men, Bymiljøetaten vil ikke påta seg ansvaret for driften av gangbroen uten at det ligger et politisk løfte om penger til drift og vedlikehold. Kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Bymiljøetaten vil ikke gå inn på hva det vil koste og drifte broen men peker på at det må ligge en politisk vurdering og prioritering bak

https://www.aftenposten.no/osloby/i/kqO1B/Opptil-30000-har-brukt-broen-pa-n-dag-Na-kan-den-bli-stengt

Er enda bra det er masse kollektivtransport og parkeringsmuligheter på Sørenga, for det er vel en forutsetning som er lagt til grunne for å fjerne Sørengas beste forbindelse til resten av byen. Sørenga har et lite parkeringshus og vet ikke om det går noe kollektivtransport ut der, har enda ikke sette noen busser i ruten mens jeg har vært der.

Så for oss beboere av denne byen får vi bare vente i spenning på hva det politiske utfallet av broansvaret som knytter Oslos nye bydel til sentrum blir.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post638