Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

En skjult fortjeneste

November 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, November 19, 2017 19:42:59

Det hersker stor usikkerhet rundt statens fortjeneste når det kommer til Goliat-feltet. Den siste tiden har det dukket opp informasjon som har avdekket en del “falsk” informasjon om når Goliat-feltet kan bli lønnsomt. Det er det italienske firma Eni som står for drift av Goliat og viser til egne beregninger som sier at Eni går i null 2022, basert på en oljepris på 50 dollar fatet.
Utbyggingen av Goliat-feltet har blitt dyrere enn først antatt, 22 milliarder dyrere og det var før plattformen Goliat ble forsinket og dyrere. Etter åpning av Goliat har Eni vært forfulgt av sikkerhetsproblemer som har medført at plattformen er stengt.

Ja, det kan se ut som det er stor usikkerhet rundt fortjenesten på Goliatfeltet, WWF har beregnet tapet til staten til å bli 10 milliarder og de får støtte av Knut Einar Rosendahl ved Handelshøyskolen NMBU. Knut Rosendahl mener feltet vil gå 12 milliarder i underskudd når oljen er pumpet opp.

https://www.dagbladet.no/nyheter/nytt-regnestykke-hevder-staten-vil-tape-ti-milliarder-pa-skandaleplattformen-goliat/68892561

Det er helt klart noen som tjener penger på Goliat-feltet, hvem blir spørsmålet som bør stilles, hvis den norske stat taper penger og Eni ser det som et null fortjeneste prosjekt frem til 2022 før alle problemene med forsinkelser, økte kostnader og drift stans er tatt med. Vi vet derimot at alle disse milliardene som er investert i Goliat-feltet har gått til noen og da burde staten se på dette før de vurderer å åpne nye vanskeligere oljefelt lenger nord. Regjeringen vil åpne nye felt for oljevirksomhet før vi engang klarer å gjøre eksisterende felt lønnsomme, under unnskyldningen “norsk-velferd”, det er ikke velferd det er tap av velferd. Tjener du ikke penger på det du driver med, koster det deg penger og da har du mindre penger å bruke på veier, sykehus, barnehager og ja norsk-velferd.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post644