Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

En beleilig tilfeldighet

November 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Fri, December 01, 2017 16:53:31

Rygge flyplass ble avviklet i samme tidsrom som Gardermoen ble utvidet.
Det var den mye omdiskuterte flyseteavgiften som var den såkalt spikeren i kisten for driften av Rygge. Som medførte at flyselskapenen Rayenair og Norwegian la ned rutene fra Rygge og flyttet hele flåten sin til Gardermoen.
De gjorde det klart, folk vil ikke betale flyseteavgiften på 80 kroner. Rygge flystasjon ble lagt ned og vi betaler samme avgiften på Gardermoen.
Nå etter lengre diskusjoner om gjenåpning av Rygge er det Vinmonopolet som kan stå i veien for å gjenoppta driften på Rygge. For hvem skal stå for TaxFree salget på Rygge ved en ny åpning av flyplassen?
Man kan vel heller spørre seg om det er interesse fra ledelsen om videre eller ny drift av Rygge som en flyplass. Hvem som sparte penger på at Rygge ble nedlagt. For bruker, deg og meg koster det det samme, avgiften på 80 kroner kommer du ikke unna om du så flyr fra Torp, Gardermoen, Rygge eller en annen flyplass i dette landet, for avgiften har feil navn og fått feil fokus, den er vel ment og synliggjøre at det å fly koster en naturressurs og den finnes det en begrensing på.

https://www.dagbladet.no/nyheter/na-er-vinmonopolet-rygge-eiernes-nye-store-skrekk/68931145

Ressursmann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post648