Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Klokken slo ro og et halvt minutt på midnatt.

Desember 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Fri, December 01, 2017 20:57:18

Folk våknet, men for sent. Det er hyggelig å lese i dagens aviser at folket har våknet og tatt til kampen mot forsøpling. Ja, i år er det rekord år på engasjement når det kommer til å rydde landets strender, men det er ikke uten en viss bismak. Avbildet i avisen ser vi hr og fru Nordmann glødende engasjert i full sving med svarte plastsekker fylt til randen med plastavfall fra en eller annen bortgjemt strand i Norge. Avbildet som to moderne superhelter, iført det nyeste innen Gortex på markedet, med den moderne Batmobilen “en Tesla” i bakgrunnen mens de opphisset forteller om hvorfor de gjør dette for å bevare naturen for neste generasjon, Ja, et sted må man jo starte som et godt eksempel, neste helg skal vi unne oss en tur til Paris for shopping. Noe må man jo kunne unne seg, et lite avbrekk fra ellers en hektisk hverdag i verdens rikeste land. Man har jo tross alt utført et stykke ærlig innsats for å bevare naturen eller nei, egentlig ikke.
Dommedagsklokken er satt til 11:57:30 og med ett tenker alle på Nord-Korea, som om det var trusselen for verden. Det er med en viss bismak jeg leser om at folk har tatt til strendene for å rydde søppel sent i denne timen vi står i. Ja, klokken er stilt to og et halvt minutt på midnatt, det er ikke til å komme unna, men klokken er ikke stilt til dette tidspunktet på grunn av Donald Trump og Kim Jung-un, nei den er stilt til 2,5 minutter på midnatt på grunn av vår evne til å bruke opp naturens ressurser som om det ikke fantes noen dag i morgen og på mange måter er det riktig, det finnes ikke noe fremtid på denne planeten. Her skulle jeg gjerne kommet med et hvis eller om, men det finnes ikke.

Jeg har fra min barndom en “gå-vogn” (dette er en vogn små barn holder i, med fire hjul for å gå enklere, rett og slett lære seg å gå, litt som en rullator). Foran på denne vognen fra starten av 80-tallet er det et klistremerke. For meg fremstår dette klistremerke friskt i minne, det er en grønn frosk med snakkeboble. I snakkeboblen ber frosken oss om ikke å forsøple dammen den lever i.
Det er fra min barndom. Det er ikke uten en viss bismak jeg i dag ser hr og fru superhelt avbildet i avisen, iført det mest moderne Gortex tøyet på markedet, smilende mens de skal redde verden. Det hadde ikke forundret meg om de stoppet innom Mc Donalds på veien hjem for en liten middag etter dagens innsats.

https://www.nrk.no/rogaland/dobbelt-sa-mange-plukker-soppel-1.13800718

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post649