Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Et spill for galleriet

Desember 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Fri, December 08, 2017 22:33:44

24. konsesjonsrunde er allerede planlagt, det er 11 selskap som søker om nye lisenser for oljeutvinning på norsk sokkel. Dommen fra rettsaken hvor Greenpeace saksøker staten for brudd på grunnloven §112 er enda ikke kommet. Yme feltet er lagt dødt etter enorme pengetap for staten. Goliat ligger som en død fisk på land, uten utsikter for fortjeneste mens pengene renner ut i en enorm fart. Den Italienske operatøren Eni som står for driften av Goliat klarer ikke å få kontroll på plattformen, en plattform som skulle være det ypperste av teknologiske plattformen på norsk sokkel. Norske medier rører ikke hva av kostnader det her er snakk om, men fortjenesten uteblir fra norsk oljesektor, vi kaller det velferd, mens det meldes om enda en storm som er på vei inn mot Norge.

Årets november var rekord våt, det samme var sommeren. Dette er kostnaden av vårt evige overforbruk av fossile brensler. Det kan sammenlignes med å leve i 30 år på kun kredittkort, en dag kommer regningen og den kommer til å svi. Utsiktene er desverre å melde ikke lovende, kostnaden knyttet opp mot effekten av global oppvarming kommer bare til å øke. Om 10 år kommer du til å lure på hvorfor ingen gjorde noe mens vi hadde et snev av mulighet til å unngå de verste konsekvensene av global oppvarming. Ja, det er en sammenheng mellom hetebølgen i middelhavet og Afrika sammen med orkanene i Mexicogulfen og skogbrannen i California når du ser hva av stormer som treffer Norge, men skal du få med det dette kan du ikke lese norske aviser som er finansiert av olje. Da må du se hva forskerne over hos NASA forteller oss, om klodens tilstand. Her kommer det ikke mange lyspunkt i en regnfull hverdag. Heller ikke noe nytt, de har sagt det samme nå i over 30 år. Men her hjemme forsvarer vi åpningen av Goliat feltet med nebb og klør, “Vi kommer til og tjene milliarder i år XXXX” roper vi begeistrert ut, uten at dette er bygd på noe form for fakta, mens vi fnyser av alle som sier imot med et hovent svar ”Verden trenger norsk miljøvenlig olje i mange år til”. Akkurat som norsk olje er miljøvennlig i forhold til annen fossil brensel. Du har helt rett, noen tjente på Goliat, men det er ikke det norsk folk eller den norsk stat som tjente penger.

Ordtaket “ingen ting vokser til himmels” passer perfekt, men det kan se ut som vi lever i en tid hvor faktaen må vike for “Skrue McDuck-genet” vårt, mye vil ha mer koste hva det koste vil.

Som en følge av et våtere kaldere klima på den nordlig havlkule, feilet korn avlingene våre i år også, her kan du igjen takke vårt forbruk av fossile brensler som det ikke fantes en dag i morgen. Det er da med et smil om munnen jeg leser om at Norge nå skal godkjenne genmodifisert mat i butikkene, kalt GMO. Dette er et tiltak, sådan et desperat tiltak for å dekke et økende behov for mat til en økende befolkning i en tid hvor den “naturlige” dyrkingen av mat ikke tåler det moderne klimaet vi har skapt på denne kloden.

Men er det noe 2017 har lært oss er at miljøvern er på vei ut, sammen med en fremtid på denne kloden, følger vi opp om frykten rundt en konstruerte fiender på andre siden av kloden. Hva skal vi i Norge med et topp moderne forsvar hvis vi ikke har en “reel” fiende og bygge opp forsvar mot? For med ett var “Flower Power” lagt dødt, en historie gjentatt. For det var jo 68 generasjonens grunsten, miljøvern. Mens desverre her har du en oljestyrt media som ikke vil at du skal vite dette, da er alt som kommer frem et bilde av “make love, not war”, en gjeng med nakene folk som danset i regnet. Det amerikanske folkets kamp mot Vietnam-krigen, eller var det et samlet folk for en fremtid hvor man vernet om natur og miljø.

Skal vi tro den statseide kanalen NRK er det innvandrerne i Norge som har skylden i at Norge “taper” penger, under overskriftene “Så mye koster innvandringen Norge”, glemmer vi helt de astronomiske kostnadene staten har i støtte til oljeindustrien og importen av mat. Dette henger igjen sammen. Oljeindustrien får støtte til å lete etter olje på norsk sokkel uten at staten krever resultat for støtten, så koster det et utenlandsk firma milliarder å lete etter olje på norsk sokkel kan det koste den norske stat milliarder i støtte og skattelette til firmaet som gjør “jobben”. Finner de olje, får de fortsatt støtte, men da brenner vi fossile brensler som olje, gass og diesel som medfører at kron avlingene vår feiler og vi må importere korn i dyre dommer. Hva kom først, Høna eller egget? Nei, det var innvandrerne som kostet penger.

Men det var for døve ører vi pratet for hvem vil vel bli fortalt hva de skal gjøre, mye bedre og ta et originalt valgt med middag på McDonalds, for dette er det ingen som har fortalt deg at du skal gjøre… Eller reise til eksotiske Thailand, med en helt unik reise bag fra XXL på 120 liter med unikt tøy fra HM.

Men ja du burde reise til Bangkok nå, før byen forsvinner i havet. Bangkok er en av mange byer som kommer til å forsvinne i havet på slutten av dette århundret som følger av havstigning. Eneste problemet her er at dette er resultatet av at vi reiser til Bangkok, gjennom flyreiser brenner vi mengder med fossile brensler som medfører at den globale temperaturen øker som forårsaker at verdens is smelter og havet stiger. På slutten av dette århundret er det anslått at havet vil stige med 10 meter. Det er 10 meter på 83 år, vel fremtiden ser våt ut, milt sagt og ja nå kan du prate om mennesker på flukt, da er det ikke lenger et par tusen mennesker over Storskog som er problemet.

Men, ikke tenk på det, Russland er heldigvis blitt utestengt fra OL. Vi er på vei til å få orden på Norges ulve problem. Norge vil etter vår egen oljeminister Søviknes tjene penger på Goliat, drit i verdens største fiskebanker for hvem trenger fisk i fremtiden liksom. Northug og Johaug står fortsatt på ski, uansett hva norges skiforbund eller FIS sier. Manchester vant eller tapte siste fotballkamp. Det er Kinas skyld at verdens globale Co2 utslipp økte i 2017, ikke noe å gjøre med den globale handelen å gjøre og hvem som står for produksjonen av plast søppelen vi kjøper til jul. Her hjemme har vår regjering akkurat annonsert at vi kommer til å nå målene i Paris-avtalen, bare vi får på plass en god kovtehandelavtale. Som om målene i Paris-avtalen var et mål å nå og ikke en grense å unngå.

Goddagmann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post652