Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Å benekte en ting gjør den ikke mindre sann.

Desember 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, December 23, 2017 21:10:59

13 år med nedbygging har hatt effekt. Siden 2004 har Norge gjennom Statoil nedprioritert ethvert tiltak og prosjekt som var rettet mot det grønne skifte. Under ledelse av Helge Lund, ble det klart i 2004, Statoil skal fokusere på kjernevirksomheten sin, olje og gass. Og siden da har investeringene til staten Norge og Statoil hvert preget av dette. Oljesand i Canada, oljerørledningene i USA, skiferolje, regnskogsolje og offshore drilling. Det finnes ikke den plass i verden nå hvor Norge gjennom Statoil ikke er tungt inne i olje og gass. Ja, vi er nå på 1. plassen når det kommer til offshore investeringer, vi har gått forbi alle andre oljenasjoner og oljeselskap i 2017 når det kommer til satsning på offshore olje. Ja, vi har elbil satsingen som vi får ufortjent mye skryt for, dette er en viktig satsing for Norge med tanke på bilde utad og for å forbedre byluften i norske byer. Ja, Statoil har sitt siste prestisje prosjekt Hywind med flytende havvindmøller utenfor kysten av Skottland. Et prosjekt som etter planen skal levere strøm til 20 000 husstander når det står ferdig. Men etter dette har ikke Norge lenger noen prosjekter som er rettet mot fornybar energi, men vi “Gir litt gass” innenfor oljeutvinning som vår egen olje og energiminister Terje Søviknes uttalte så flott.
I norske aviser kan vi lese om Kina, som er den store synderen når det kommer til Co2 utslipp. Ja Kina er etter norske medier å melde ene og alene ansvarlig for at Co2-utslippene økte i 2017. Men ikke en komentar om at Kina er det landet som satser mest og utvikler fornybar energi. Ja, Kina sto for 40% av veksten av fornybar energi i 2016, helt klart ledende når det kommer til utbygging av solkraft som et alternativ til fossile brensler.

Det er ikke da overraskende at landets største mediehus NRK velger å bagatellisere når FN’ klima ambassadør Leonardo Dicaprio er ute med klar beskjed til statsminister Erna Solberg om å verne Lofoten mot oljevirksomhet. Under den svært lite passende overskriften: “Hollywood kjendis med klar beskjed til Erna Solberg på Instagram”, skuler det seg et viktig budskap, et budskap som er bygd på kunnskap og viten og ikke egoistisk griskhet. Men i Norge har vi helt glemt Paris-avtalen, vi ser ikke sammenhengen mellom stormene som treffer Norge uten pause gjennom 2017 og vår egne selvopptatte oljeutvinning, det er jo tross alt snakk om norsk velferd. Hadde det vært snakk om velferd, hadde norsk media skrevet ærlig om hva olje er. Hva olje gjør med klodens klima. Hvor utrolig dødelig olje er. Åpner vi for oljevirksomhet i Lofoten, Vesterålen og Senja, er det over og ut for fiskebestandene som lever her. Men det er ikke velferd, mat har ikke noe med velferd og gjøre. Eller?

Så vi kan nekte for det, vi kan la vær og prate om det, det gjør det ikke mindre viktig eller sant.

Så en takk til FN’ klima ambassadør Leonardo Dicaprio som rettet et fokus på makten Erna Solberg har til å verne disse sårbare områdene Lofoten, Vesterålen og Senja mot oljevirksomhet.

https://www.nrk.no/nordland/hollywood-stjerne-med-tydelig-beskjed-til-erna-solberg-pa-instagram-1.13838989

Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post658