Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Omsider tar Norge ansvar og viser vei.

I verdens rikeste landPosted by Goddagmannokseskaft.org Fri, January 05, 2018 15:54:39

Og på høy tid var det, at noen tok grep og sa at nok er nok. Dette tulle miljøorganisasjonene har kommet med i alt for lang tid må en ende ta og i går ble det klart, Greenpeace sammen med Natur og Ungdom (Nu) tapte rettssaken mot staten Norge. Greenpeace og Nu gikk til sak mot staten på grunn av den planlagte oljeaktiviten i Barnetshavet. Greenpeace og Nu brukte grunnlovs paragraf 112 som grunnlag i søksmålet. §112 skal sikre et levbart miljø på planeten jorden for oss og kommende generasjoner, kort forklart.
Men heldigvis tok noen til fornuft og ga medhold i at staten Norge ikke bryter denne paragrafen når de nå vil pumpe opp mer olje.
Greenpeace og Nu ble ilagt å betale saksomkostningene som kom på 580 000 kroner og som Nettavisen så herlig skrev: “Miljøorganisasjon må punge ut til staten”. Og hvem kan ikke være enige i Nettavisens overskrift?
Alt for lenge har disse menneskene, disse miljøbevisste folkene hvert ute etter å redde miljøet vi lever av, kloden vi lever på. Nei, mye bedre at noen yderst få blir styrtrike på olje og eneste kostnaden er vår felles fremtid. For helt ærlig hvem av oss (vanlig skatebetalere) vil ikke at Helge Lund, Eldar Sætre, Kjell Inge Røkke og en håndfull andre mennesker skal bli enda rikere?

Vi øyner nå mulighetene for å få åpnet Nordland 6 for oljevirksomhet, og etter det, hvem vet kanskje Senja eller Vesterålen og resten av Lofoten. For hvem trenger fisk når vi har olje? Det er ikke som 3 milliarder mennesker på denne kloden spiser fisk hver dag. Og for den saks skyld, hva vet vel alle verdens forskere som i over 50 år har advart oss mot konsekvensene av vårt blinde forbruk av fossile brensler som det ikke fantes en dag i morgen.

Så heldigvis, ble det tatt grep, Norge viser vei i en ny oljealder, det sorte “gullet” er nå innen rekkevidde. Her prater vi uante muligheter av død, stormer, havstigning, hungersnød, mennesker på flukt og om noen ganske få år kan vi prate om hvorfor vi tillot det. Ja mulighetene er ganske få. Det er ikke bare tragisk at staten vant, det er en tragedie.
En tragedie som vi først ser omfanget av om 13 år. Du kan tro det eller ei, men det er tidsperspektivet vi har igjen med et velfungerende verdenshav skal vi tro en hver forskningsrapport som kommer om havets tilstand,, siden vi nekter å hører på advarslene om hva vårt egoistiske forbruk vil medføre. Mennesket har aldri løst et problem, vi har bare funnet nye ting, nye ressurser å utnytte, men dette er den ene ting vi begynner å gå tomme for på denne planeten, nye ressurser.
Så det er med glede vi kan lese om at verdens rikeste land Norge viser vei i det som kan bli en lang rekke med avviste søksmål, søksmål som er basert på å redde verden. Ja, den 4. januar 2018 klarte vi (Norge) den store bragden med å innta førsteplassen på idiot-listen over dårlige avgjørelser som er tatt med tanke på vår felles fremtid.

Jeg gremmes. Nei, jeg skammer meg i dag over at jeg kaller meg selv norsk.

https://www.nrk.no/norge/miljoorganisasjoner-tapte-mot-staten-etter-klimasoksmal-1.13850965

Svenskemann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post662