Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Reis deg selv spennende!

Januar 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, January 27, 2018 16:03:54

Bak overskriften “Cape Town kan være uten vann om 90 dager” skuler det seg en større tragedie, et globalt problem. For i Nettavisen kan vi lese om ferieparadiset Cape Town’ vannmangel. Turisme og overforbruk av enhver naturressurs som finnes er en av de største globale problemene som seiler ubemerket forbi. Nei, det er ikke bemerket som et problemet i verken artikkelen på NRK eller Nettavisen.
Det som omtales som “Day Zero” i Cape Town er det perfekte bilde på nordmenns selvopptatte holdning til verdensproblemene når nyheten kommer samtidig som vi får opplyst om at endelig kommer det nye trend vannet #SmartWater i norske butikkhyller. Ja, for i en verden med så mange problemer skulle det bare manglet at nordmenn skal importere dårlig flaskevann.
Så mellom reklamen for billig turer til ferieparadiset Cape Town og instagrambilder med SmartWater, får vi servert unnskyldningen for vår stadig økende appetitt med at det er Kina, India og Japan som er hovedproblemet i en global krise. Ja, for det er de store elvene i Asia som er årsaken til plastavfallet i havet, ikke vårt forbruk av plastprodukter. For vi er jo bare 5 millioner i Norge så da kan jo vi gjøre som vi vil, vi (Norge AS) skal jo tross alt forsyne fremtiden med norsk miljøvennlig olje fra verdens fineste matfat (Barentshavet).

Så reis deg selv spennende, opplev det autentiske New York, Dubai. dykk på Great Barrier Reef og ta et cruise i Karibien, vi er bare 5 millioner mennesker i Norge, så bidraget vårt blir uansett så stort i den lille sammenheng globalt sett.

https://www.nrk.no/urix/cape-town-kan-vaere-uten-vann-om-90-dager-1.13870904

https://www.nettavisen.no/nyheter/utenriks/cape-town-trues-av-trke---utrolig-at-ingen-bryr-seg/3423409309.html

Turistmann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post671