Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

En heliumsballong 17. mai

Mai 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, May 17, 2018 19:23:19

Fossekallen er Norges nasjonalfugl. En sort fugl, som er litt mindre enn en stær, veier ca 60 gram, ble kåret til Norges nasjonalfugl i 1963. Generelt veldig kjedelig, en kjedelig fugl, denne fossekallen.

Møt giganten, svartbaken, en måke, matchvekt på 1,5 til 2,2 kg. Vingespenn på 1,7 meter. Norges største måke. En glemt fugl der den svever høyt til sky. En majestetisk fugl, en fugl verdig tittelen Norges nasjonalfugl, for vi er en sjønasjon (er vi ikke?).
Men den er som alle sjøfugl utrydningstruet, gjennom vår forvaltning av havet og forsøpling forsvinner denne giganten i rekordfart.
Svartbaken ser ut som en helt vanlig måke, litt større og med sorte vinger. Svartbaken er en glide fugl, når du ser den på himmelen, høyt der oppe slår den ikke med vingene sine for å bli der, de er utslått og svartbaken svever majestetisk over oss.
Man kan ikke annet enn å tenke på Odd Børretzen med sangen måker når man ser svartbaken, “Skal ha, skal ha” men det blir for min del med et smil om munnen. Odd Børretzen likte måkene til tross for hva sangen antyder.
Børretzen sa det best en gang i et spørsmål om miljøet, “Hvis jeg en dag er ute å seiler og det ikke finnes en måke på himmelen som svever og alt er stille, vil jeg lure på hva annet som er borte og mangler”, her siktet han til vår holdning mot naturen.

Norges fuglefjell er dekket av søppel, fiskeutstyr fra sjø nasjonen Norge, en sjønasjon som regelrett driter i havet, det som ikke har blitt en søppelfylling er dekket av norsk olje. Vi, landdyr, kaller det velferd, en utryddet kyst, et dødt hav.

Parker våre fly, gi luften tilbake til de som eier den, kongeørnen, svartbaken, hettemåken, sildemåken, albatrossen, den nordiske papegøyen lundefuglen, kjellen, skarven, gjessen og ja listen er lang. Et tomt sete på et fly til syden utgjør mer enn du aner. En “nasjonalfugl” glemt, utryddet og borte, frem steg en nasjon tett fulgt av død og utryddelse en nasjon med et nasjonalsymbol olje, en oljenasjon.

https://www.dagbladet.no/nyheter/arktiske-sjofugler-dor-i-reder-de-bygger-av-plastsoppel/69808621

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post724